Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar moet ook op transfermarkt met scherp schieten

Klaas Jan Huntelaar kan zijn vakantieplannen voorlopig in de koelkast parkeren, want de voormalig topspits wacht een op het oog drukke transferzomer. Na het vertrek van Marc Overmars ligt er immers een aardige berg werk op de burelen van de Johan Cruijff Arena.

24 mei 2022 - 11:28
Huntelaar 1200
Huntelaar kan deze zomer flink aan de bak. © AFC Ajax

Samen met Gerry Hamstra is Huntelaar verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid bij Ajax. De verwachting is dat de selectie een aardige metamorfose ondergaat. Met het aanstellen van Alfred Schreuder is de belangrijke positie van de hoofdtrainer inmiddels ingevuld, maar er moeten deze zomer nog veel belangrijke beslissingen worden genomen.

Noussair Mazraoui en en Ryan Gravenberch vervolgen hun carrière bij Bayern München. Daarnaast is de vraag wat er gebeurt met spelers als Jurriën Timber, Lisandro Martínez, Nico Tagliafico, Edson Álvarez, Antony en Sébastien Haller.

Kortom, wie mag bij welk bod vertrekken en hoe zien de lijstjes met mogelijke vervangers eruit? Versterkingen zijn immers nodig om wederom een selectie te creëren die kan meedraaien in de Champions League. “Het is best druk,” beaamt Huntelaar in de uitzending van Rondo, waarna hij uitlegt hoe zijn nieuwe rol binnen de club eruit ziet.

“Ik doe niet echt aan een functie-omschrijving, maar samen met Hamstra ben ik bezig met het technisch beleid,” vertelt hij. “We zijn met z’n tweeën lekker bezig en alles gaat heel natuurlijk. Ieder heeft zijn mening en we beslissen over de zaken die op dat moment spelen. Denk aan contractverlengingen van jeugdspelers, tot de contracten van eerste elftalspelers. Eigenlijk doen we alles wat met contracten te maken heeft.”

Aanbevolen
Dit moet je weten over het verlengen van je seizoenkaart!

Al ruim voordat de 36ste kampioensschaal uit de clubhistorie werd veroverd, was ook de aanstaande transferperiode weer een geliefd gespreksonderwerp. Hoe gaat het vernieuwde Ajax eruitzien en op welke transferdoelwitten focussen de Amsterdammers zich? Daarbij passeerden veel verschillende namen de revue, waarbij die van Brian Brobbey een logische is.

“Er zijn genoeg spelers een speerpunt voor ons, ook Brobbey,” zo bevestigt Huntelaar. “Hij is net zelf weggegaan naar RB Leipzig. Die emotie rondom zijn vertrek speelt geen rol, want het gaat om kwaliteit. Maar het moet wel te rijmen zijn met elkaar.”

Huntelaar denkt dat Brobbey te snel is vertrokken uit de Johan Cruijff Arena. “Ik denk dat hij dat zelf indirect ook zegt, want hij is teruggekomen,” vervolgt de voormalig aanvaller, die benadrukt dat de sterk gebouwde spits een groot aandeel had in de kampioensrace. “Hij is heel belangrijk geweest, maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld Davy Klaassen en Nico Tagliafico. Zij zijn rustig gebleven op de momenten dat ze niet speelden en als ze erin kwamen gaven ze het team een extra push. Dan word je als team kampioen.”

Er staat deze zomer in ieder geval het nodige te gebeuren. Samen met Hamstra moet The Hunter de komende maanden met scherp schieten. Ditmaal niet op het veld, maar op de transfermarkt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >