Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Vrolijke beelden: vrienden De Ligt en De Jong dagen elkaar uit met toffe trucs

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn voetbaldieren pur sang. Geef ze een bal en je weet dat er iets moois gaat gebeuren. Soufiane Touzani nam de twee voormalig Ajacieden een aantal jaar geleden mee naar een pleintje en dat leverde een video vol trucs, strijd en vooral plezier op.

19 mei 2022 - 12:19

Hoe vaak kijken jullie nog naar de vele YouTube-filmpjes uit sprookjesseizoen 2018/2019? Wij krijgen nooit genoeg van de voetbalshow in Madrid! Juventus-uit? Ook niet onaardig. Iedere keer krijgen we weer kippenvel. De beelden werken verslavend.

Dat Ajax de harten van miljoenen voetballiefhebbers wereldwijd veroverde, kwam onder meer omdat de ploeg voetbalde als een vriendenteam. Het plezier spatte ervan af. Oogstrelende combinaties, oogverblindende acties, waanzinnige doelpunten en alleen maar blije koppies. Dat werkt nou eenmaal aanstekelijk.

Dat de spelers uit de ploeg van Erik ten Hag ook echt goede vrienden waren, zien we terug in deze aflevering van Tiki Taka Touzani. De Ligt en De Jong waren een aantal jaar geleden te gast en mochten zich uitleven op een pleintje in Amsterdam. Dat er veel lol zou worden getrapt, stond vooraf vast. Dat wordt op de beelden bevestigd.

Aanbevolen
Herbeleef seizoen 2021/2022 met de mooiste supportersfoto’s!

Frenkie blijkt een baas als het gaat om concentratie. Op welke wijze De Ligt en presentator Touzani hem ook proberen af te leiden, De Jong gaat rustig door met hooghouden. “Hij gaf mij gewoon die Modric-beweging,” horen we Touzani vol verbazing zeggen na een knappe move van De Jong.

De mannen gaan vervolgens meerdere duels met elkaar aan en zijn daarbij lekker fanatiek. Een afrondspel wordt opgevolgd door een potje ‘drone knallen’. Telkens zien we bij de twee Ajacieden die aanstekelijke lach. Als echte vrienden dagen ze elkaar uit. De verliezer krijgt billenbrand.

Wie dat is? Daarvoor moet je de video zelf bekijken. Nu het eredivisieseizoen voorbij is, heb je daar vast de tijd voor. Veel plezier!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >