Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vertrekkende Gravenberch legt zichzelf langs de meetlat

Het is geen geheim dat Bayern München nadrukkelijk dingt naar de handtekening van Ryan Gravenberch. Aan de vooravond van zijn naderende vertrek, bekijkt de twintigjarige middenvelder zijn eigen statistieken en legt hij zijn prestaties langs de meetlat.

Door Menno Pot
27 mei 2022 - 12:01
Gravenberch Meetlat 1200
Gravenberch weet dat hij nog beter moet worden in afronden. © Pro Shots

Met zestien jaar en 130 dagen werd Gravenberch in 2018 de jongste Ajaxdebutant ooit. Twee volwaardige seizoenen speelde hij in de hoofdmacht, waarna nu een transfer naar Duitsland lonkt. Daarmee rijst de vraag of hij klaar is voor die stap. In de nieuwe editie van ons magazine Ajax Life leggen we Gravenberch enkele statistieken voor.

Goals
2020/2021: 5 goals
2021/2022: 3 goals

“Ik weet het: doelpunten maken blijft een aandachtspunt. Op de positie die ik dit seizoen had, zijn drie doelpunten niet genoeg,” weet Gravenberch. “Ik had ook de kansen om er meer te maken. Dat schot tegen SC Cambuur in blessuretijd was natuurlijk prachtig, maar dat was een bal van bijna dertig meter, een uitzonderlijk doelpunt.”

De middenvelder realiseert zich dat hij vaker de trekker had moeten overhalen. “Laatst tegen PEC Zwolle kwam ik een keer of drie in prima schietpositie op de rand van het strafschopgebied. Daarvan moet er eentje in. Ik ben dan vaak net iets te gehaast. Ik werk eraan.”

Aanbevolen
Taylor waarschuwt dat hij vertrouwen wil krijgen van Ajax

Assists
2020/2021: 6 assists
2021/2022: 6 assists

“Ik ben meer de man van de vóórassist,” vervolgt Gravenberch. “Ik herinner me die wedstrijd tegen Willem II in Tilburg, toen het zo hard stormde en regende. Dat was in de periode dat ik mijn plek even kwijt was. Ik begon op de bank, maar viel goed in,” herinnert hij zich het watergevecht in Brabant, waar Ajax uiteindelijk met 0-1 won.

“Met mijn dribbels en passes vond ik Antony. Hij gaf de voorzetten waaruit de kansen kwamen en uiteindelijk ook het doelpunt, maar mijn opbouwende rol was wel belangrijk. Ik herinner me vooral hoe koud het daar was, haha. Mijn tenen vroren er zowat af op de bank.”

In ons magazine beoordeelt Gravenberch ook zijn eigen dribbels, passes en intercepties. Hij verklaart zijn tijdelijke vormdip en spreekt over zijn mogelijke opvolger. De nieuwe Ajax Life ploft vanaf vrijdag bij onze leden op de mat.

Wil jij ons magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Word dan snel lid!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >