Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Lerby trekt telefooncel op zijn oprit bijzonder slecht

Søren Lerby speelde van 1975 tot 1983 bij Ajax. Niet lang voor hij naar Bayern München zou gaan, werd hij flink in de zeik genomen door Ralph Inbar en zijn collega’s. Het leverde een typisch Bananasplit-filmpje op…

31 mei 2022 - 10:38

Het is maart 1983 als zogenaamde medewerkers van de toenmalige PTT besluiten een telefooncel te plaatsen. Allemaal in opdracht van de baas. De locatie? Midden op de oprit van Lerby en zijn vrouw Willeke Alberti...

Alberti kan nog wel lachen om de belachelijke gang van zaken. Dat geldt niet voor manlief. Lerby praat als Deen inmiddels goed Nederlands en gaat met het ‘PTT-personeel’ in discussie. Hoe in vredesnaam bedenken ze een telefooncel op zijn oprit te plaatsen…?

Aanbevolen
Unieke beelden: Sjaak ‘lik m’n togus’ Swart wordt in de zeik genomen

“Moet u mij ook niet vragen, ik ben maar iemand van uitvoering,” krijgt de verbouwereerde voetballer terug. Lerby: “Man, heb je stront in je ogen of zo? Weg met dat ding!” Acteur: “Ja, maar in het kadaster staat… Ik ben alleen maar van de plaatsing en…”

Hij kan zijn zin niet afmaken, want Lerby is er klaar mee: “Ja, en dat doe je ook niet goed! Kun je zelf niet denken? Je bent net zo dom als je eruitziet!” Het mannetje met de PTT-pet blijft echter goed in zijn rol: “Ja, kijk moet u luisteren, morgenochtend komen ze ‘m aansluiten…”

Natuurlijk is het moment dan niet meer ver weg dat presentator Inbar ten tonele verschijnt om Lerby te wijzen op de verborgen camera. Nog meer Bananasplit in combinatie met Ajax? Check dan hier hoe Sjaak Swart ooit in het ootje werd genomen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >