Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Sjaak ‘lik m’n togus’ Swart wordt in de zeik genomen

Als je de enige echte Mister Ajax bent, dan moet je goed opletten. Dat was zeker in 1991 het geval, toen Ralph Inbar bekende Nederlanders in de maling nam met zijn programma Bananasplit. Hij dreef Swart tot waanzin, zoals is te zien op onderstaande beelden.

10 augustus 2021 - 13:24

We zien Swart thuiskomen met zijn Andrea aan z’n zijde. De bedoeling is om lekker op de bank te ploffen en een fijne pot voetbal te kijken. Precies daar gaat het mis, want de Bananasplit-crew bedient de kijkbuis en zet de tv telkens op een ander kanaal, op teletekst of zomaar keihard.

Swart begrijpt er geen donder van. Lang blijft hij rustig, maar uiteindelijk moet partner Andrea het ontgelden. Vrouwlief zat natuurlijk in het complot, maar wist Sjaak veel.

Aanbevolen
Unieke amateurbeelden: het onvergetelijke afscheid van Rijkaard

Als mevrouw Swart stelt dat het mogelijk de schuld van Sjaak zelf is, omdat hij aan de afstandbediening zit, dan is het startschot daar. Swart gaat los. “IK WEET HET NIET, LIK M’N TOGUS… SODEMIETER OP!”

“Misschien zit het batterijtje los,” stookt mevrouw Swart het vuurtje nog extra op. “DAT HEB TOCH NIKS MET OVERSCHAKELEN TE MAKEN?”

“Je bent lekker gezellig zo,” is het antwoord. “NEE, BEN JIJ GEZELLIG DAN? DE PESTPLEURIS!”

Natuurlijk loopt het goed af, want plots verschijnt Inbar op de buis, die haarfijn uitlegt dat Swart in zijn val is gelopen. Heerlijke televisie uit vervlogen tijden!

Aanbevolen
Beelden van weleer: het tweeluik met Real Zaragoza voor de Supercup!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >