Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber heeft geen zin om elders op de bank te belanden

Is Jurriën Timber komend seizoen nog Ajacied? Het is een vraag die ons als supporters flink bezighoudt, maar een rap antwoord hoeven we van de centrale verdediger niet te verwachten. Hij neemt rustig de tijd om alles op een rijtje te zetten.

31 mei 2022 - 16:56
Timber Actie 1200
Timber geeft aan dat hij zich bij Ajax nog verder kan ontwikkelen. © Pro Shots

Momenteel bereidt Timber zich met het Nederlands elftal voor op de aanstaande Nations Leaguewedstrijden en daarna wacht een welverdiende vakantie. Tijd voor ontspanning, na een lang en vermoeiend seizoen. Alle transferperikelen heeft de Ajacied voorlopig dan ook even geparkeerd.

In de media gaat het echter nergens anders over. Zo zou het management van Timber zijn gespot bij het internationale kantoor van Manchester United, terwijl het geen geheim is dat Ajax maar wat graag langer met hem door wil. Zijn contract loopt echter nog tot de zomer van 2024 en dus hoeft de speler zelf geen haast te maken met een besluit over zijn toekomst.

“Ik focus me nu op de komende interlands en ga dan lekker op vakantie. Dan moet ik er nog maar eens goed over nadenken,” vertelt Timber in gesprek met De Telegraaf. De talentvolle verdediger laat daarbij duidelijk blijken dat hij zijn rol in de Johan Cruijff Arena bijzonder waardeert.

“Natuurlijk kan ik mij bij Ajax nog verder ontwikkelen,” vervolgt Timber. “Dat weet ik honderd procent zeker. Ik heb niet het gevoel dat ik klaar ben bij de club, maar bij andere clubs kan ik me ook ontwikkelen.”

Aanbevolen
Talent van het Jaar Timber is trots: ‘Kijk eens waar ik nu sta’

Het zijn woorden waarmee hij alle opties openhoudt, maar Timber is tegelijkertijd ook duidelijk dat hij Ajax niet zomaar gaat verlaten. “Uiteindelijk zal mijn gevoel de doorslag geven. Het plaatje moet kloppen. Je kan wel naar een grote club gaan, maar als je daar niet gaat spelen, dan kan je beter bij Ajax blijven. Ajax is ook een grote club. We voetballen in de Champions League en ik speel daar samen met de beste spelers van Nederland. Dat is niet niks.”

De ontwikkeling van Timber is prima te vergelijken met een TGV of Ferrari. Het gaat allemaal heel snel. Hij is pas anderhalf jaar basisspeler bij Ajax, maar ondertussen een uiterst belangrijke schakel in de defensie. Niet voor niets werd hij na afloop van het seizoen door de technische staf verkozen tot Talent van het Jaar.

In gesprek met Ajax Life gaf hij eerder deze maand aan trots te zijn op de ontwikkeling die hij doormaakt en de prijzen die hij nu al met Ajax heeft gewonnen. Of hij volgend jaar wellicht aan de haal gaat met de titel Ajacied van het Jaar? “Dat zou heel mooi zijn,” was zijn welgemeende antwoord, zonder daarmee overigens te willen bevestigen dat hij in Amsterdam blijft.

Die vraag ligt nog open, maar uitgeleerd is Timber sowieso niet. “Ik voelde soms wel dat het mijn eerste echte seizoen met Ajax 1 was. Ik heb leren spelen met pijntjes en ben constanter gaan presteren, maar ik wil me verder ontwikkelen. Ik ben bijvoorbeeld niet de langste. Ik train daarom veel op springen, want ik wil beter leren koppen.”

Het zijn verstandige woorden, die ons doen hopen dat we ook in de nieuwe voetbaljaargang mogen rekenen op ons ‘slot op de deur’. Timber: “Het is ook een uitdaging om seizoen in, seizoen uit vrij constant te presteren. Vanuit een standaardniveau steeds beter worden. Dat is mijn doel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >