Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘Schreuder en Tag Hag zijn de beste trainers uit mijn carrière’

De titelstrijd was zenuwslopend, maar werd door Ajax gewonnen. Er lijkt serene rust te heersen, maar juist nu wordt achter de schermen hard gewerkt om in 2022/2023 weer succesvol te zijn. Captain Dusan Tadic geniet na én blikt vooruit.

31 mei 2022 - 10:10
Tadic 1200
Schreuder en Tadic gaan opnieuw samenwerken. © Pro Shots

In gesprek met Ajax TV zien we hoe Tadic de kampioensschaal liefkozend beetpakt. Grappend stelt hij met het zilverwaar te slapen, maar dat hij volgend seizoen vooral een nieuwe wil veroveren. Je hoort hem bijna zeggen: “Wij moet pak elk jaar schaal.”

Tadic erkent dat het na de winterstop allemaal niet vanzelf ging. De spelersgroep kreeg later ook nog te horen dat Erik ten Hag zou vertrekken. “Hij vertelde het ons en dat kwam wel aan. Het was emotioneel. Niemand wilde het eigenlijk horen. Maar na een paar dagen besef je dat je verder moet. Zo gaat het in voetbal.”

En Ajax ging verder, al moest het soms van ver komen. De schwung leek er regelmatig uit, al was de veerkracht daarentegen te prijzen. Precies zoals Tadic het graag ziet, want de periode Ten Hag moest eindigen met een titel, waardoor Ajax volgend seizoen weer opnieuw kan laten zien wat het waard is in de Champions League.

Aanbevolen
Huntelaar en Hamstra druk bezig met transferpuzzel

Dat gaat gebeuren onder leiding van de nieuwe trainer Alfred Schreuder, die al in 2018 en 2019 als assistent van Ten Hag op De Toekomst was te vinden. “Ik ken hem al vanuit mijn tijd bij FC Twente en later Ajax,” vertelt Tadic, die zich uitermate positief uitlaat over de keuze voor Schreuder.

“Ik ken hem heel goed. Hij en Erik zijn de beste trainers in mijn carrière geweest. Alfred is geweldig als mens en coach. Hij is heel open en op tactisch gebied heel goed. Het is goed voor de club dat ze hem hebben gehaald. Veruit de beste keuze.”

Toch blijft Ten Hag een speciaal plekje in het wit-rood-wit kloppende hart van Tadic behouden. “Ik had een hele goede relatie met hem. We hebben samen een mooie tijd beleefd, vol herinneringen, overwinningen en titels. Het was een genot om met hem samen te werken. Hij zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben. Ik wens hem het beste en weet zeker dat hij het goed gaat doen bij Manchester United.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >