Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder grijpt eervol hoofdtrainerschap bij Ajax met beide handen aan

De kogel is door de kerk. We voelden het nieuws al een tijdje aankomen, maar nu heeft ook Ajax zelf bevestigd dat Alfred Schreuder de opvolger wordt van Erik ten Hag. De nieuwe hoofdcoach tekent een contract voor twee seizoenen, met een optie voor een derde jaar.

12 mei 2022 - 17:08
Schreuder Nieuwe Trainer 1200
Schreuder zette al eens eerder zijn handtekening onder een contract bij Ajax. © AFC Ajax

“Hoofdtrainer worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp,” laat de oefenmeester weten op het digitale thuis van de Amsterdammers. “Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen, met een team dat attractief voetbal speelt. Met een goede balans tussen ervaren topspelers en de vele grote talenten.”

De Johan Cruijff Arena is voor Schreuder geen onbekend terrein. De huidig hoofdcoach van Club Brugge was immers anderhalf seizoen de assistent van Ten Hag. Juist ja, in het sprookjesseizoen 2018/2019, toen de Amsterdammers tot de halve finale van de Champions League reikten en de dubbel wonnen.

“Ik vind het erg leuk om terug te keren, want in de anderhalf jaar die ik bij Ajax werkte, heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij de club. Eerst wil ik echter met Club Brugge het seizoen succesvol afsluiten. Afscheid nemen met de hoofdprijs, dat is erg belangrijk en ik zal er alles aan doen om dat te bewerkstelligen.”

De 49-jarige oefenmeester is pas enkele maanden werkzaam bij Club Brugge, waarmee hij nog strijdt om het kampioenschap. Na eerdere avonturen bij Hoffenheim en FC Barcelona ging Schreuder deze nieuwe uitdaging in januari van dit jaar aan, maar zijn werkzaamheden in België blijven dus beperkt tot een paar maanden.

Aanbevolen
Hossende Ajacieden en een blinkende kampioensschaal in ons XXL-fotoverslag!

Schreuder had namelijk een clausule in zijn contract, waarin stond dat hij voor een transfersom van zo’n anderhalf miljoen kon worden overgenomen. Ajax was er dus als de kippen bij om toe te happen.

“Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof,” reageert Edwin van der Sar. “Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities. We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven. Zowel in de eredivisie als in de Champions League.”

Het doet de algemeen directeur goed dat er nu duidelijkheid is over deze essentiële positie binnen de club. Nu de 36ste landstitel is binnengehaald, kan de blik op het nieuwe seizoen worden gericht. “De komende periode zal de selectie voor volgend seizoen verder vorm gaan krijgen. Daar zijn Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, die ook met Alfred spraken, druk mee bezig.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >