Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Middag vol emoties in ons fotoverslag van AZ-uit

Van doffe ellende naar een vreugde-explosie. AZ-uit (2-2) was voor Ajacieden een memorabel duel. Niet alleen door wat er in Alkmaar gebeurde, maar ook door de ontwikkelingen in Rotterdam. Die achtbaan van emoties zie je terug in ons fotoverslag.

Door Jordy Haak
09 mei 2022 - 11:33
Azaja Hoofdfoto 1200
Na een doldwaze zondag overheerst een gevoel van opluchting en vreugde. © De Brouwer

Wie nog geen last had van stemmingswisselingen, weet sinds afgelopen weekeinde hoe het is om van de ene in de andere emotie te worden geslingerd. De vreugde na de 0-1 van Brian Brobbey maakte al snel plaats voor een hoop chagrijn na het 2-2-gelijkspel in Alkmaar. Ajax maakte de kampioensstrijd onnodig spannend en sommigen supporters spraken al over het doembeeld van een platte kar in Eindhoven.

In mening huiskamer viel het stil. Ook in de bussen met meegereisde Ajacieden zagen we veel zure gezichten. Hoe anders was de sfeer een kleine drie uur later, toen Cyriel Dessers in De Kuip de 2-2 tegen PSV op het scorebord bracht? Verdraaid goed nieuws uit Rotterdam, na een wedstrijddag die niet goed was voor ons hart. Alle emoties kwamen voorbij. Vreugde, frustratie, teleurstelling en weer vreugde.

Aanbevolen
Ten Hag: ‘Je kunt zeggen dat Ajax de winnaar van het weekeinde is’

Dat zie je ook aardig terug in onderstaand fotoverslag, met toffe kiekjes die zijn geschoten door onze fotograaf De Brouwer. Wij kunnen in ieder geval stellen dat het veel fijner plaatjes kijken is, nu Ajax de schaal met één hand vastheeft. 

Het karwei moet tegen sc Heerenveen natuurlijk nog worden afgemaakt, maar de juichbeelden van het uitvak voelen nu vooral als doping in aanloop naar woensdag. Als de supporters in de Johan Cruijff Arena zich net zo hard laten horen als de meegereisde Ajacieden in Alkmaar, belooft het een mooie avond te worden.

Klaar met plaatjes kijken? Dan kun je ook nog stemmen op jouw Ajacied van de Wedstrijd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >