Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Je kunt zeggen dat Ajax de winnaar van het weekeinde is’

‘Super Sunday’ in de eredivisie draaide uit op een achtbaan aan emoties. Doodziek van het gelijkspel in Alkmaar (2-2), maar dolblij met dezelfde uitslag van PSV in Rotterdam. Erik ten Hag ziet Ajax als grote winnaar van het weekeinde.

09 mei 2022 - 09:19
Tenhagazuit800
Ten Hag wil de klus tegen Heerenveen afmaken. © Pro Shots

De gezichten van Ajacieden stonden zondag rond 16.30 uur op onweer. Ajax moest winnen van AZ om de titelstrijd niet onnodig spannend te maken, maar slaagde niet in die missie. De aandacht ging daarom al snel richting De Kuip, waar PSV het opnam tegen Feyenoord. 

Lang leek het alsof de concurrent de nummer één op twee punten zou naderen, maar in de slotfase kwam Feyenoord alsnog op 2-2. Door een discutabele strafschop, dat wel. Daar malen we als Ajacieden echter niet om. Ten Hag reageerde na afloop tegenover De Telegraaf.

“Na de wedstrijd tegen AZ zei ik al dat we het stuur nog altijd in handen hadden. Door het resultaat van PSV kregen we het nóg steviger vast. Het verschil was vier punten en blijft vier punten, maar wel met nog maar twee in plaats van drie wedstrijden te spelen. In die zin kun je zeggen dat Ajax de winnaar van het weekeinde is,” aldus de trainer.

Aanbevolen
Ten Hag rept over gebrek aan discipline, maar prijst veerkracht in Alkmaar

Ajax staat na deze speelronde op matchpoint. De schaal moet woensdag veilig worden gesteld, door in eigen huis van sc Heerenveen te winnen. “We willen het woensdag tegen Heerenveen afmaken met een overwinning. Ik reken erop dat de hele Johan Cruijff Arena vol achter ons staat, maar wij moeten het doen.”

Dit weekeinde werd door de media aardig opgeklopt. Termen als ‘de ontknoping’ en ‘Super Sunday’ vlogen je om te oren. Ten Hag weet hoe die dingen werken, maar kwam na het laatste fluitsignaal in De Kuip nog even subtiel terug op de hele hype. “Achteraf is het een superzondag voor Ajax.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >