Heitinga kijkt terug op ‘geweldig en leerzaam’ seizoen van Jong Ajax

Jong Ajax speelde vrijdagavond zijn laatste duel van dit seizoen. Op De Toekomst was De Graafschap de tegenstander. Het werd een wedstrijd vol kansen, die uiteindelijk in een gelijkspel eindigde (1-1). Na afloop blikte John Heitinga terug op het voetbaljaar.

07 mei 2022 - 08:50
Jajgra800
Het seizoen zit erop voor Jong Ajax. © Pro Shots

De talenten zijn uiteindelijk in de middenmoot geëindigd, als zevende. Vooraf had Jong Ajax misschien meer van het seizoen verwacht, maar achteraf gezien is de zevende plek helemaal niet zo gek. De beloftenploeg kende een moeizame start, waarna de weg naar boven in de tweede periode werd gevonden.

Voor Jong Ajax ging het laatste duel vooral om de knikkers. Een zesde plaats was het maximaal haalbare, terwijl De Graafschap nog in de race was voor een play-offticket. Waar de eerste helft tegenviel, daar ontpopte zich in de tweede helft een wedstrijd vol met kansen.

De openingstreffer kwam op naam van Jeffry Fortes, maar via Ar'Jany Martha kwam Jong Ajax weer op gelijke hoogte. Een terechte uitslag, zo vindt Heitinga. “In de eerste helft hadden we moeite met de ballen tussen de linies. Dan wordt het stroperig. In de tweede helft wordt het een knotsgekke wedstrijd. Dan kan-ie beide kanten opvallen.”

Aanbevolen
Beeld het getal 30 uit en win door selectie gesigneerd shirt!

Heitinga blikt niet alleen terug op het laatste duel, maar ook op het gehele seizoen. Het was een jaar waarin veel jonge spelers zich hebben ontwikkeld. “Als we terugkijken, hebben we een heel mooi en leerzaam seizoen gehad. Voor zowel de staf als de spelers was dit geweldig voor de ontwikkeling.”

De trainer heeft genoten, waarna hij benadrukt dat de Keuken Kampioen Divisie essentieel is voor Jong Ajax. “De KKD is belangrijk voor onze spelers, of voor jongens die tegen het eerste aan zitten en minuten nodig hebben. Een aantal jongens van Ajax 1 hebben een injectie gegeven, waardoor jongere spelers naar een hoger niveau konden.”

Het werd al met al een leerzaam seizoen voor Jong Ajax, waarin ontwikkeling centraal stond. Of Heitinga volgend jaar weer voor de groep staat? “Dat denk ik wel,” zo sluit de trainer lachend af.