Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eenmalige huldiging in de Johan Cruijff Arena bij behalen titel

Eigenlijk willen wij pas praten over een huldiging als het daadwerkelijk zo ver is, maar de gemeente Amsterdam doet dit nu al. Een eventueel feestje wordt dit jaar helaas in de Johan Cruijff Arena gevierd.

09 mei 2022 - 16:11
Huldiging 1200
Een feestje op het Museumplein zit er dit jaar helaas niet in. © De Brouwer

We willen niks jinxen, maar we snappen dat de gemeente al moet nadenken over eventuele festiviteiten. Die vragen immers om voorzorgsmaatregelen. Bij het veroveren van de schaal hoort een feestje. Dat feestje vieren wij het liefst op het Musuemplein. Midden in onze stad, zoals het hoort. De gemeente Amsterdam maakte echter kenbaar dat een publieke huldiging dit jaar niet mogelijk is in de openbare ruimte. De reden: een tekort aan beveiligers.

In het persbericht lezen we dat de Amsterdamse driehoek (gemeente, Openbaar Ministerie, politie) en Ajax de huldiging het liefst op het Museumplein hadden georganiseerd, zeker na het geslaagde evenement in 2019 en het verdwijnen van de coronamaatregelen. Een groot tekort aan beveiligingspersoneel gooit echter roet in het eten, zo stelt de gemeente.

Aanbevolen
Middag vol emoties in ons fotoverslag van AZ-uit

Mocht Ajax de landstitel aanstaande woensdagavond veiligstellen, dan wordt het feestje zodoende gevierd in de Johan Cruijff Arena, tezamen met de ruim 50.000 Ajacieden die bij de wedstrijd aanwezig zijn.

“Wij als Supportersvereniging Ajax balen enorm van het feit dat de gemeente Amsterdam niet in staat is om een huldiging aan alle Ajacieden aan te bieden op het Museumplein,” reageert Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van SV Ajax. “Wij gaan er dan ook vanuit dat dit eenmalig is en dat de gemeente haar personeelsbeleid volgend jaar weer op orde heeft, zodat er voldoende beveiligers gerekruteerd kunnen worden om een huldiging door te laten gaan.”

“Ajax hoort te worden gehuldigd in het centrum van Amsterdam. Als hoofdstad moet je dit normaliter mogelijk te maken,” vervolgt Nagtzaam. “Voor nu hebben wij begrip voor het personeelstekort, omdat je dit ook in andere sectoren ziet. Laten we hopen dat dit eens, maar nooit meer is.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >