Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind is ‘teleurgesteld’ en ‘extreem blij’ tegelijk na AZ-uit

Daley Blind verscheen met een chagrijnig gezicht in de perszaal van het Afas Stadion. Hij wist toen nog niet wat er later in De Kuip zou gebeuren. De teleurstelling overheerste vanzelfsprekend bij de routinier, maar hij besefte ook dat de late treffer van Edson Álvarez belangrijk kan zijn (2-2).

08 mei 2022 - 18:17
Blind 1200
Blind was behoorlijk kritisch op zichzelf. © Pro Shots

Toch was vooral de teleurstelling van Blinds gezicht te scheppen. Logisch, want Ajax speelde de eerste helft naar behoren, kwam op voorsprong, om die na rust volledig te laten verdampen. Wij vroegen ons hardop af wat er in de theepot had gezeten? De gelijkmaker van Vangelis Pavlidis zat Blind aardig dwars en die rekende hij zichzelf aan.

“Ik moet zelfkritisch zijn bij die goal en dichterbij zijn om Pavlidis te blokken. Ik ben er ziek van dat hij hem binnenkopte.” De Ajacied trok duidelijk het boetekleed aan, al ging er natuurlijk veel meer mis na de pauze. Erik ten Hag was bijvoorbeeld echt link over de totstandkoming van de tweede tegentreffer.

Toch toonden de Ajacieden veerkracht door vlak voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen te werken. Álvarez voltrok dat vonnis. Het kan een treffer met betekenis worden, met nog twee duels te gaan. Was Blind uiteindelijk teleurgesteld of toch ook opgelucht?

Aanbevolen
Ten Hag rept over gebrek aan discipline, maar prijst veerkracht in Alkmaar

“De teleurstelling overheerst, maar dat neemt niet weg dat ik extreem blij ben dat we de 2-2 er nog uitslepen. Na rust ging er te veel mis. We moeten wel blijven vrijlopen om de bal te krijgen. Zij kwamen meer in de wedstrijd, waardoor we in een fase kwamen waarin we het moeilijk hadden. Daarna tonen we de veerkracht die we in de laatste weken al vaker toonden.”

Het is knokken geblazen voor Ajax, weet Blind ook. Geen wedstrijd gaat de ploeg nog makkelijk af. Het is kruipend op het tandvlees naar het einde. Tel daar alle blessures en pijntjes nog maar bij op. Grote zorgen heeft de verdediger echter niet.

Blind: “We hebben gelukkig een brede selectie en moeten uitgaan van de kwaliteiten die we wel hebben. Die hebben we genoeg om de komende wedstrijden te winnen. Met onze mentaliteit zit het wel goed, anders kun je het niet telkens opbrengen om tot het einde te strijden.”

Op naar woensdagavond. Dan komt sc Heerenveen naar Amsterdam voor het kampioensduel.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >