Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax in pot 1 bij loting groepsfase Champions League

Het voelt misschien nog ver weg, maar in deze Ajaxluwe periode kijken we graag vooruit. We kunnen meer vertellen over de Champions League-loting voor seizoen 2022/2023. Ajax komt terecht in pot 1.

28 mei 2022 - 23:32
Potindeling2223 800
We hebben nu al zin in een nieuw Europees avontuur! © AFC Ajax

De puzzelstukjes in de diverse Europese competities vielen de afgelopen weken steeds meer op hun plek. Bij Ajax keken ze zaterdag met extra aandacht naar de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid. Waarom? Omdat de uitkomst bepaalde of de Ajacieden in pot 1 of pot 2 zouden komen.

Het is uiteindelijk pot 1 geworden. Omdat Real Madrid als kampioen van Spanje de Champions League heeft gewonnen, komt er een plekje vrij voor de kampioen uit het land dat als nummer zeven op de Uefa-ranking staat. En laat dat nou net Ajax zijn!

Je bent misschien geneigd om te zeggen dat pot 1 gunstiger is voor Ajax dan pot 2, maar in de praktijk valt dat best mee. Je ontloopt weliswaar ploegen als Manchester City, Real Madrid, Bayern München en Paris Saint-Germain, maar krijgt daar clubs als Chelsea, FC Barcelona, Juventus en Atlético Madrid voor terug.

Aanbevolen
Het regent doelpunten tijdens SV Ajax Voetbaltoernooi in JC Arena

Daarmee rijst gelijk de vraag wie Ajax uit pot 3 en 4 kan loten. In eerstgenoemde pot zijn de clubs zo goed als definitief, maar in pot 4 staan nog wat vraagtekens. Er wordt voorlopig uitgegaan van de ploegen met het hoogste coëfficiënt, maar deze moeten zich eerst nog zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Check hier de voorlopige potindeling. 

In 2020/2021 ging het balletje van Ajax in pot 2, maar strandde de club in de groepsfase. Dit terwijl de Europese avonturen van seizoen 2018/2019 en 2021/2022 werden gestart vanuit pot 3. Kortom, het is soms ook maar net hoe het loopt. We hebben er in ieder geval zin in! De loting voor de groepsfase vindt plaats op donderdag 25 augustus.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >