Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacied van het Jaar Martínez dolblij met erkenning supporters

Lisandro Martínez deed woensdagavond ‘pak schaal’ en viel bovendien persoonlijk in de prijzen. De Argentijn werd door jullie verkozen tot Ajacied van het Jaar en dat liet hem niet onbewogen.

12 mei 2022 - 10:07
Martinez 1200
Martínez denkt te weten waarom zijn spel de fans zo bekoort. © De Brouwer

De Argentijnse publiekslieveling ontving de Rinus Michels Trofee uit handen van Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van de Supportersvereniging Ajax. Twee prijzen op één avond dus, dat is lekker! Het decor was dan ook prachtig: de Johan Cruijff Arena, waar Ajax voor eigen publiek kampioensschaal nummer 36 had veroverd.

Na elke officiële wedstrijd konden Ajaxsupporters op ajaxlife.nl stemmen op de Ajacied van de Wedstrijd, waarbij voor de spelers met de meeste stemmen drie, twee en één punt(en) klaarlagen. Martínez ontving steevast vele stemmen door zijn sterke spel. Met 38 punten eindigde hij bovenaan het klassement. Dat stemt hem gelukkig.

In de mixed zone van het stadion troffen we de Ajacied dan ook met een grote grijns op het gezicht. Hij toonde zich dankbaar met de waardering van de supporters en vertelde aan Ajax Life wat de uitverkiezing voor hem betekent.

Aanbevolen
Martínez en Timber Ajacied en Talent van het Jaar 2022!

“Ik ben heel blij met deze eervolle prijs. Het is heel bijzonder dat ik door de supporters – de mensen voor wie ik speel – ben verkozen tot Ajacied van het Jaar. Dat vind ik echt ontzettend speciaal en een enorme eer. Meer kan ik niet vragen van de fans, of van wie dan ook. Het is al een bijzonder jaar, maar dit maakt het wel echt extra bijzonder. Deze persoonlijke erkenning is geweldig, maar we hebben met z’n allen dit kampioenschap binnengehaald.”

De geblesseerde Argentijn werd de afgelopen weken flink gemist bij Ajax. Hij koppelt onverzettelijkheid en hardheid aan goed voetbal. Hij is trots op de bijnaam ‘Slagerij Martínez’, maar gaf ook meerdere malen aan meer te zijn dan dat. En daar heeft hij groot gelijk in. Samen met Jurriën Timber – die werd verkozen tot Talent van het Jaar – stond het achterin veelvuldig als een huis.

Waarom denkt Martínez dat de bezoekers van ajaxlife.nl zo vaak op hem stemden? “Ik denk dat het komt omdat ik mijn wedstrijden speel alsof het finales zijn. Ik probeer altijd mijn niveau te halen en geef altijd alles. Of het nou Champions League of eredivisie is. Ik denk dat supporters dat goed kunnen waarderen. Ik vlieg er altijd in en dan ontstaat die wisselwerking met de supporters als vanzelf. Supporters, heel erg bedankt!”

Aanbevolen
Álvarez: ‘Scoren in titelwedstrijd is uniek, maar die tegen AZ was lekkerder!’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >