Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Aantal plastic matten in eredivisie blijft aankomend seizoen gelijk

Nu de promovendi en degradanten bekend zijn, is het tijd om de balans op te maken. Welke clubs treft Ajax volgend seizoen in de eredivisie? En hoeveel van die clubs spelen op kunstgras? Onderaan de streep verandert er niks.

30 mei 2022 - 09:39
Kunstgras2223 800
We kunnen niet wachten tot de eredivisie kunstgrasvrij is. © Pro Shots

Met de degradatie van Willem II en PEC Zwolle raakt de eredivisie twee echte grasmatten kwijt, terwijl er met komst van Excelsior en FC Emmen twee plastic matten bijkomen. Verder ligt er sowieso aankomend seizoen nog kunstgras in het stadion van SC Cambuur.

Aan de andere kant zijn we het kunstgrasveld van Heracles kwijt, terwijl Sparta deze zomer overstapt op natuurgas. FC Volendam streeft er eveneens naar om de plastic mat in te ruilen, maar daar houden we nog een kleine slag om de arm.

Als we alle plussen en minnen bij elkaar optellen, komen we onderaan de streep uit op nul veranderingen. Ajax speelt volgend seizoen dus minimaal drie uitduels op plastic. Dat zijn er drie te veel, maar we hebben ook jaren gehad waarin er liefst zeven clubs kunstgras hadden liggen.  

Stapje bij beetje komen we er wel, maar we kunnen niet wachten tot de eredivisie volledig kunstgrasvrij is.

Aanbevolen
Ajax in pot 1 bij loting groepsfase Champions League

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >