Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: patatje bestellen bij Wooter en kamperen in De Meer

In onze zoektocht naar unieke Ajaxbeelden komen we toch weer uit bij good old Harry Vermeegen. Hij vervult de wens van Jeroen en Eric. De heren wilden graag een keertje kamperen op de middenstip van De Meer.

25 april 2022 - 12:00

Televisie maken zoals Vermeegen dat midden jaren negentig deed met Henk Spaan kan vandaag de dag amper meer. De laagdrempeligheid van Ajax uit die jaren is verdwenen. Gelukkig is YouTube een heerlijke vergaarbak vol beelden uit vervlogen tijden.

Het is 1994 en we zien Harry, Jeroen en Eric hun tent opbouwen in De Meer. Precies op de middenstip. Natuurlijk gaat het allemaal niet in één keer goed en zo’n voortent is een enorm gedoe. ‘Toevallig’ werkt Nordin Wooter op de achtergrond een individuele training af.

AMSTERDAM, 20-01-2013 , Eredivisie , Stadion Arena , seizoen 2012 / 2013 , Ajax - Feyenoord 3-0. Sneeuw komt uit het dak na een breuk in het glas.
Aanbevolen
Unieke beelden: korte sneeuwbui in Arena tijdens klassieker

Allemaal leuk en aardig, maar het kampvuur van de kampeerders gaat steeds uit. Harry trekt de arme Wooter aan zijn trainingsjasje met de vraag ‘of-ie het druk heeft’. De aanvaller krijgt vervolgens een snackbarbestelling in zijn mik geduwd. Of hij even patat met mayo en pinda wil gaan halen.

Twee tellen later zien we Wooter met een scootertje wegscheuren bij De Meer, om hem een fractie later in de lokale snackbar te zien staan. Het zijn gouden beelden. Kijk maar snel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >