Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet hoe Ajax moet ‘knippen en plakken’ met opstelling

Kan Ajax ook een keer winnen zonder horten en stoten? Dat vroegen we ons na NEC-uit (0-1) niet voor het eerst af. Begrijp ons niet verkeerd, we zijn blij met de overwinning, maar zoiets kan toch niet goed blijven gaan? Erik ten Hag bekijkt de dingen liever van een positieve kant.

23 april 2022 - 20:27
Tenhagnec800
Bij Ten Hag is het glas altijd half vol. © Pro Shots

“We maken het ons niet makkelijk,” zo begint de trainer zijn betoog na afloop. “De penalty was een goede gelegenheid om op voorsprong te komen. Als Ajax op voorsprong komt, wordt het een stuk makkelijker. Nu blijft de goal heel lang uit. We hebben een strijdbaar NEC gezien, wat goed speelde. We moesten lang wachten op de 0-1.” 

Hoelang we moesten wachten? 88 minuten om precies te zijn. Zo won Ajax weer in de slotfase. Op z’n Duits, op z’n Brabants of tegenwoordig op z’n Amsterdams? Hoe dan ook, Ten Hag is blij met de spirit, veerkracht en energie van zijn ploeg. “Daar moet ik ze voor complimenteren.”

Die winnaarsmentaliteit is volgens Ten Hag sowieso een onderbelicht aspect in Nederland. “We hebben het hier vaak over tactiek, maar dit is ook een belangrijk onderdeel van het vak. We zijn daar vanaf dag één mee aan de slag gegaan en het heeft zich vaak uitbetaald. We moeten dit verder aanscherpen voor de laatste vier duels, waar dit elke keer weer wordt gevraagd.”

Aanbevolen
Brobbey is blij voor maatje Taylor en laat toekomst op zich afkomen

We hopen dat het tegen PEC Zwolle wat gemakkelijker gaat, want het voelt eeuwen geleden dat Ajax negentig minuten lang een goede wedstrijd speelde. Ten Hag wijdt het slechte spel vooral aan de noodgedwongen wisselingen in de opstelling. “We moeten iedere keer knippen en plakken, zeker in de laatste linie.”

In hoeverre kan een deel van de geblesseerde spelers aansluiten richting PEC-thuis? Ten Hag stelt dat er een kans is dat iedereen het redt, maar durft geen uitsluitsel te geven. Ajax doet er alles aan om Antony dit seizoen nog terug te laten keren, maar dat wordt een lastig verhaal. “Het kan alleen maar meevallen.”

Natuurlijk werd er ook gesproken over de overstap van Ten Hag naar Manchester United. “Ik ben er heel blij mee, laat dat duidelijk zijn. Daarom heb ik deze keuze ook gemaakt. Maar dat komt allemaal in de zomer wel. We hebben met Ajax belangrijke weken voor de boeg. Ik heb energie nodig voor de volgende wedstrijden, daar richt ik mij op.” 

Er wordt op de achtergrond gewerkt aan een opvolger voor Ten Hag. De club denkt aan een terugkeer van Alfred Schreuder. De huidige trainer wil niet op de stoel van Ajax zitten, maar geeft wel aan wat hij van zijn oud-assistent vindt. “Hij is een uitstekende veldtrainer en heeft mij zeer geholpen om Ajax op het juiste spoor te zetten.”

Aanbevolen
Ajax ontsnapt in Nijmegen weer aan puntenverlies en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >