Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax ontsnapt in Nijmegen weer aan puntenverlies en dit valt op

De drie punten, dat is het enige wat telt in de kampioensrace. Precies die belangrijke taak voltooide Ajax op bezoek bij NEC, maar daar was wederom een ontsnapping voor nodig (0-1). Brian Brobbey besliste de wedstrijd in de slotfase. Dit viel zoal op.

23 april 2022 - 18:27
Necajaver800
Brobbey, bedankt! © Pro Shots

Taylor in verrassende basis
Het was vooral noodgedwongen, maar toch: Erik ten Hag koos in Nijmegen voor een verrassende opstelling. Dankzij pijntjes bij Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez en Edson Álvarez, waren er basisplaatsen ingeruimd voor Perr Schuurs, Nico Tagliafico en Kenneth Taylor. Voor laatstgenoemde betekende het zijn basisdebuut in de eredivisie.

Volgens Ten Hag klopt Taylor hard op de deur van het basiselftal. “Hij is een speler die volgend seizoen kan doorgroeien naar de eerste elf,” aldus de trainer. Overigens zat Álvarez wel op de bank, met een geopereerde duim. Hij was fit genoeg om erbij te zijn, maar niet om te starten.

Berghuis niet gelukkig op rechts
Waar Ajax het initiatief nam, daar kreeg NEC de eerste grote mogelijkheid. Na balverlies van Steven Berghuis counterde Jonathan Okita richting het doel van Maarten Stekelenburg. We hielden onze adem in toen Schuurs vlak voor het schot van de aanvaller omverviel, maar zagen vervolgens dat Steek een prima redding in huis had.

Dan even over Berghuis. De aanvaller doet echt wel z’n best, maar is gewoon niet gelukkig aan de rechterkant. En dat is best bijzonder, gezien het de positie is waar hij jaren speelde. Het échte gif ontbrak sowieso bij Ajax, waar Taylor een van de betere Ajacieden was. Verder misten we snelheid, scherpte en creativiteit. 

Misser Tadic en debuut Van Gelderen
Alsof het spel van Ajax in de eerste helft nog niet tegenvallend genoeg was, verprutste Dusan Tadic ook nog de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Vanaf elf meter schoof de aanvoerder de bal veel te zacht in de rechterhoek, waar Mattijs Branderhorst al lag. Bij het gekke aanloopje van Tadic voelde je eigenlijk al dat het mis zou gaan.

Werd het dan nog erger? Ja, helaas. Ajax zat al niet ruim in zijn jasje wat betreft verdedigers, maar zag vlak voor rust hoe dat jasje alleen maar krapper werd met de uitvalbeurt van Schuurs. Een mooi moment voor debutant Liam van Gelderen, maar de ziekenboeg begint inmiddels een aardig zorgenkindje te worden.

Deksel, neus... Brobbey!
Met Brian Brobbey en zonder Berghuis begon Ajax aan de tweede helft zoals het voor rust was geëindigd: inspiratieloos en slordig. Via een schot van Ryan Gravenberch kreeg de ploeg wel een aardige mogelijkheid, maar de kans van NEC was vele maten groter. De Goffert juichte al, maar de bal belandde in het zijnet.

Ajax leek vervolgens meer aan te zetten, waarbij het soms ontbrak aan een stukje geluk. Brobbey kopte op de paal, terwijl de inzet van Davy Klaassen van de doellijn werd gehaald. Toch vervloog de hoop op een Ajaxdoelpunt al snel, totdat… 

Totdat Brobbey scoorde! De spits draaide zich goed weg bij zijn tegenstander en schoot raak. Opluchting en ontlading, bij iedereen die Ajax een warm hart toedraagt. Zo ontsnapte onze ploeg wéér aan puntenverlies in de slotfase en heeft het in ieder geval één van de vijf finales afgestreept.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >