Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blij met officiële bekendmaking van overstap naar United

Het hing al enige tijd in de lucht, maar ook de club heeft het nieuws nu bevestigd: Erik ten Hag ruilt Ajax na dit seizoen in voor Manchester United. Edwin van der Sar had de trainer graag langer binnenboord gehouden, terwijl Ten Hag blij is dat er nu duidelijkheid is.

21 april 2022 - 12:27
Thofficieel800
Ten Hag wil het avontuur in Amsterdam mooi afsluiten. © Pro Shots

Iedereen voelde al weken dat het eraan zat te komen. De trainer ontkende ook niet dat hij met Manchester United om tafel had gezeten. Een mondeling akkoord volgde, waarna Ajax de deal donderdag officieel bekendmaakte.

“Vier en een half jaar is een mooie periode, maar we hadden Erik graag langer bij Ajax gehouden,” zo spreekt Van der Sar op het digitale huis van Ajax. “Hij gaat de stap maken naar een van de grootste clubs ter wereld, die in een fantastische competitie speelt.”

De algemeen directeur stelt op een later moment uitgebreider in te gaan op het vertrek van de trainer, maar hij bedankt Ten Hag alvast voor zijn huidige prestaties bij Ajax. Verder benadrukt hij dat het avontuur nog niet helemaal voorbij is. “We zijn nog niet klaar.” 

Aanbevolen
Ajax denkt aan Schreuder als mogelijke opvolger Ten Hag

Ten Hag hield zijn kaken de afgelopen weken stijf op elkaar. De trainer wilde niks kwijt over een overstap. Nu het hoge woord eruit is, blijkt Ten Hag toch opgelucht. “Ik ben blij dat het rond is en officieel bekend is gemaakt. Die duidelijkheid is belangrijk.”

De focus van Ten Hag gaat niet gelijk op Manchester United. Er zijn immers nog wat open eindjes in Amsterdam. “Ik heb maar één belang nu en dat zijn die laatste vijf wedstrijden. Ik wil op een mooie manier afsluiten, dus met het kampioenschap. Met de titel kwalificeren we ons rechtstreeks voor de Champions League. Daar hoort Ajax thuis.” 

Ook op de site van zijn nieuwe club gaat Ten Hag in op de overstap. “Het is een grote eer om te worden aangesteld als trainer van Manchester United. Ik ben enorm enthousiast over de uitdaging die voor me ligt. Ik ken de geschiedenis van deze geweldige club en de passie van de fans. Ik ben vastberaden om een ​​team te ontwikkelen dat in staat is om het succes te leveren dat ze verdienen.”

Op de achtergrond wordt al gewerkt aan een opvolger van Ten Hag. De club onderzoekt een mogelijke terugkeer van Alfred Schreuder. Daarvoor moet Ajax wel eerst op de koffie bij Club Brugge, waar de hoofdtrainer een contract tot medio 2023 heeft.

Bedankt voor alles, Erik!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >