Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax denkt aan Schreuder als mogelijke opvolger Ten Hag

Erik ten Hag is mondeling akkoord met Manchester United en dus moet Ajax op zoek naar een opvolger. De club onderzoekt een mogelijke terugkeer van Alfred Schreuder (49). Daarvoor moet Ajax op de koffie bij Club Brugge, waar hoofdtrainer Schreuder een contract tot medio 2023 heeft.

19 april 2022 - 15:05
Schreuder
De Ajaxbank is voor Schreuder geen onbekend terrein. © Pro Shots

In dat contract is een clausule opgenomen waarin staat dat Schreuder voor een afkoopsom van zo’n anderhalf miljoen euro kan vertrekken. Dit alles lezen we bij De Telegraaf en Voetbal International. Voor Schreuder is Ajax natuurlijk geen onbekend terrein. Andersom weet de club prima wie ze – als het allemaal zo ver komt – in huis halen.

De trainer, die als speler onder meer uitkwam voor RKC, NAC en Feyenoord, verkaste in 2018 al eens naar Ajax. Daar werd hij assistent van Ten Hag, de man die nu wellicht plaats voor hem maakt. Als assistent-trainer pakte hij in sprookjesseizoen 2018/2019 de dubbel en dartelde hij met Ajax door de Champions League.

Schreuder vertrok met ingang van seizoen 2019/2020 naar Hoffenheim, waar hij Julian Nagelsmann opvolgde als hoofdcoach. Daar tekende hij een verbintenis tot de zomer van 2022, maar in juni 2020 stapte hij op. Reden: een verschil van inzicht over de te volgen koers. Een avontuur bij FC Barcelona volgde als assistent-trainer van Ronald Koeman.

Toen Koeman werd weggestuurd, kwam er ook een eind aan de tijd van Schreuder in Barcelona. Een nieuwe opdracht vond hij in januari 2022 bij Club Brugge, waar hij Philippe Clement opvolgde. Schreuder bezet momenteel met zijn ploeg de tweede plek in de Jupiler Pro League.

Wordt ongetwijfeld snel vervolgd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >