Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen over prachtgoal: ‘Weet je wat, ik probeer het zelf wel’

Het was zeker geen flitsende wedstrijd, maar wat was het fijn om Ajax weer eens zonder moeite te zien winnen. PEC Zwolle werd in eigen huis met 3-0 verslagen. Na afloop ging Davy Klaassen in op het nieuwe systeem en zijn wonderdoelpunt.

30 april 2022 - 22:19
Klaassenajapec800
Het interesseert Klaassen niks hoe hij scoort. © Pro Shots

We hebben de laatste weken vaak met samengeknepen billen gezeten. Telkens stelde Ajax pas in de slotfase de drie punten veilig. Dat is als supporter slecht voor je hart, maar ook Klaassen beaamt dat een potje zoals tegen PEC lekkerder voetbalt. “Dat is hoe het bij Ajax hoort, maar je weet ook dat je niet 34 wedstrijden zo kunt spelen.”

Toch ging het in het eerste halfuur niet soepel. Of Klaassen bang was dat het weer een zware opgave zou worden? “Je gelooft het misschien niet, maar ik dacht: we krijgen zoveel ruimte… Als we nu niet scoren, snap ik er niks meer van.”

Uiteindelijk maakt het Klaassen niet uit hoe er wordt gewonnen, als er maar wordt gewonnen. “Tuurlijk heb je na zo’n wedstrijd als tegen PEC een lekkerder gevoel dan na NEC-uit. We zijn zelf onze grootste criticasters, zo moet het ook zijn. Aan de andere kant: je moet gewoon die schaal winnen. Daar gaat het om.” 

Aanbevolen
Ajax wint tegen PEC eindelijk weer zonder moeite en dit valt op

Mede door blessures koos Erik ten Hag voor een ander systeem, met twee spitsen en Klaassen daarachter. De middenvelder keek even gek op toen daar afgelopen week voor het eerst op werd getraind, maar uiteindelijk voelde het prima aan. “Je denkt wel even: wat gaan we nou doen? Maar tegen PEC heeft het goed uitgepakt.” 

Dan even over de 3-0. Dusan Tadic maakte al een heerlijke treffer, maar de manier waarop Klaassen de bal in de verre kruising krulde, was net zo mooi. Of hij de goal van zijn aanvoerder wilde overtreffen? “Ik had ‘m daarvoor al een paar keer vanaf die positie afgespeeld. Daar deden ze niet zoveel mee. Toen dacht ik: weet je wat, ik probeer het zelf wel,” zo antwoordt Klaassen op een vraag van Ajax Life.

Met de lengte van Kostas Lamprou had het bekeken schot niks te maken, zo belooft Klaassen. Net zoals het de middenvelder niet uitmaakt hoe Ajax wint, interesseert het hem ook niet op welke manier hij scoort. “Die tweede is mooier, maar ze tellen uiteindelijk allebei voor evenveel. Het interesseert mij echt niet hoe ik scoor, of wie het doet. Als we maar winnen.”

Dat deed Ajax dan ook, eindelijk weer zonder moeite. Of de selectie dat nodig had? “Nee, dat niet. Het is natuurlijk niet dat we in een wak zitten, maar tuurlijk willen we iedere week met grote cijfers winnen. Dat is alleen niet makkelijk. Iedere topploeg in Europa heeft het lastig. Niemand wint iedere week met 5-0. Wij helaas ook niet.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >