Jong Ajax met tien man onderuit op bezoek bij FC Volendam

Het lukte Jong Ajax om zes wedstrijden op rij ongeslagen te blijven, maar op bezoek bij FC Volendam ging het voor het eerst sinds eind februari weer mis. De talenten kwamen nog wel op voorsprong, maar zagen de wedstrijd door een rode kaart uit hun handen glippen (3-1).

16 april 2022 - 18:18
Voljaj800
Raatsie weet hier al hoe laat het is... © Pro Shots

Nog voor er überhaupt was afgetrapt in het Kras Stadion, ging het al over Mo Ihattaren. En dat terwijl de huurling niet eens was meegereisd naar Volendam. Precies dat maakte de tongen los. Op basis van zijn afwezigheid kun je concluderen dat hij bij de selectie zit voor de KNVB-bekerfinale tegen PSV.

Geen Ihattaren dus, maar wel Naci Ünüvar. De aanvaller speelde een opvallende rol bij snelle openingstreffer van Jong Ajax. Nadat Volendam eerder op de paal had geschoten, viel de bal plots aan de andere kant binnen. Geklungel bij de thuisploeg zorgde ervoor dat Ünüvar kon overnemen, waarna hij al vallend voortrok op Christian Rasmussen. De Deen maakte vervolgens rustig af.

Ondanks dat Jong Ajax voorstond, kreeg Volendam in de eerste helft de meeste kansen. Calvin Raatsie hield de talenten met een aantal prima reddingen op de been, maar was kansloos op de penalty van Robert Mühren. De pechvogel? Nordin Musampa, die zijn tegenstander ongelukkig omver liep.

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over bekerfinale PSV - Ajax

Over pechvogels gesproken… Enric Llansana mocht nog voor rust inrukken met een rode kaart, nadat hij aan de noodrem trok bij een doorgebroken speler. Het was ietwat ongelukkig, maar handig is anders. Even moest de verdediger vrezen voor zijn plek in de wedstrijdselectie voor de bekerfinale, maar er volgt geen directe schorsing.

Jong Ajax moest dus met tien man verder. Vanaf dat moment kon de ploeg van John Heitinga eigenlijk alleen maar tegenhouden. Lang lukte dat niet, want al vroeg in de tweede helft schoot Gaetano Oristanio de thuisclub op voorsprong. Mühren gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief in het slot: 3-1.

De beloften behouden ondanks de nederlaag de zevende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Er zijn dit seizoen nog drie potjes te gaan. VVV-Venlo is op maandag 25 april de eerstvolgende tegenstander.