Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Heerlijke beelden: oma Klaartje beleeft dag van haar leven met eerste bezoek aan Ajax

Voor Ajax ben je nooit te oud. Dat bewees de 91-jarige Klaartje, toen zij in 1994 door Harry Vermeegen werd verrast met een bezoek aan haar favoriete club. Een heerlijk stukje feelgoodtelevisie, waarbij je spontaan hoopt dat dit programma terug op de buis komt.

19 april 2022 - 14:00

In de ruim zes minuten durende video maken we kennis met ‘oma Klaartje’ uit Ottenheim. Al haar hele leven is ze supporter van Ajax. En fanatiek ook! Als het te spannend wordt, loopt ze even weg. Heeft haar cluppie verloren? Dan blijft de televisie uit en slaat ze Studio Sport over.

Ondanks haar fanatisme is Klaartje nog nooit live bij een wedstrijd geweest. Dat laat Vermeegen zich geen twee keer zeggen. Hij neemt haar mee voor een VIP-bezoek aan De Meer. Dat levert werkelijk heerlijke beelden op, waarbij we zien dat Klaartje ondanks haar leeftijd bijzonder helder van geest is.

Aanbevolen
Hilarische beelden: praatjesmaker en Ajaciedje Martin is presentator te slim af

Een krasse vrouw, die niet om haar mondje is gevallen. Tijdens een korte ontmoeting met hoofdcoach Louis van Gaal, hoort Klaartje dat Patrick Kluivert deze middag niet zal spelen. Ze reageert gevat: “Is hij geblesseerd of heeft-ie straf?”

Ja, met Klaartje kun je wel lachen. Dat zien we ook terug wanneer ze even later samen met Harry plaatsneemt in een eigen skybox, inclusief champagne en een verrassingsbezoekje van Ronald de Boer na afloop.

Ajax speelt die middag tegen MVV en oma Klaartje blijkt voorspellende gaven te hebben. Hoe dat precies zit? Daarvoor moet je de video zelf maar even kijken! Fijne beelden uit de oude doos, die we met plezier voor je hebben opgeduikeld. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >