Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

De enige compensatie die ik wil, is de dubbel!

Het is weer eens onrustig rondom ons aller Ajax. Er zijn geruchten over de trainer die weg zou gaan, spelers die vertrekken en ook in de top van de club is er de laatste maanden rumoer. Van wrijving komt vaak glans, maar in het topvoetbal is het bijzonder prettig om iedereen – supporters, directie, trainers en spelers – op één lijn te hebben.

12 april 2022 - 14:25
Dubbel 1200
Aan het einde van de rit telt alleen het zilverwerk. © De Brouwer

Ajax komt in deze onrustige en onzekere tijden de vooraf gemaakte belofte aan de supporters na. Zij worden volledig gecompenseerd voor de thuiswedstrijden die door het coronavirus niet konden worden bezocht. Ajax laat opnieuw zien zijn trouwste supporters tegemoet te komen. Natuurlijk is dat in consumentenland normaal. Als je geen gebruik hebt kunnen maken van je product of dienst, krijg je (een gedeelte van) je geld terug.

Wij zijn echter geen consumenten, maar supporters. Ajax is onze passie, onze liefde en onze club. Natuurlijk kan ik niet in ieders portemonnee kijken en gun ik iedereen die dit wil, zijn of haar stuivers terug. Het enige dat ik als compensatie wil, is dat Ajax de KNVB-beker én de titel wint.

Dat zilverwerk is waarom wij elke wedstrijd weer op de tribune staan, hoewel het retro Ajaxshirt dat wordt aangeboden ter compensatie, meer dan prachtig is. Toch verlangen wij bovenal naar een Ajax waar we trots op kunnen zijn en dat prijzen wint.

Een ieder die niet volledig is gecommitteerd aan onze club, doet wat mij betreft niet meer mee.

Als supporters mogen we van alles terugeisen op en rondom het veld. Het is, zoals eerder gezegd, tenslotte onze club. Een minste vereiste is dat spelers en trainers op-en-top gemotiveerd zijn om voor onze club door het vuur te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat de huidige trainers zich volledig inzetten voor Ajax, of er nu wel of niet gesprekken worden gevoerd met andere clubs. 

Dat vertrouwen hebben Erik ten Hag en zijn mede stafleden dubbel en dwars verdiend de laatste seizoenen. Een van zijn taken is dan ook om de beste en meest gemotiveerde spelers op te stellen, die samen met het publiek zorgen dat Ajax voor elke tegenstander een onneembare horde is. Te allen tijde, maar zeker in deze cruciale fase van het seizoen. Te beginnen in de bekerfinale tegen PSV.

Een ieder die niet volledig is gecommitteerd aan onze club, doet wat mij betreft niet meer mee. We kunnen winnen of verliezen, maar een betere club dan deze is er niet. Geen speler, trainer en/of directielid is groter dan de club. Dus allemaal op één lijn. Voor Ajax. 

Aanbevolen
Ajax biedt seizoenkaarthouders wederom verschillende compensatiekeuzes

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >