Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax biedt seizoenkaarthouders wederom verschillende compensatiekeuzes

De compensatieregeling voor het huidige seizoen is bekend. Seizoenkaarthouders hebben recht op volledige terugbetaling van duels die ze door corona niet konden bezoeken, maar kunnen ook kiezen om een deel te doneren. De club houdt rekening met iedereen en bedankt Ajacieden die het volledige bedrag afstaan met een cadeau.

12 april 2022 - 12:44
Compensatie800
Dit retroshirt gaat exclusief naar seizoenkaarthouders die afzien van compensatie. © AFC Ajax

Het doet ons en de club goed dat we Ajax dit seizoen grotendeels in een volle Johan Cruijff Arena hebben zien voetballen. Helaas was dit niet altijd het geval. We hebben thuisduels moeten missen vanwege beperkte toegang, of zagen zelfs voor de televisie hoe alle stoeltjes in het stadion leeg bleven.

Vooral dat laatste doet pijn. Geen gezang, geen sfeer en geen middagje Ajax. Voetbal in een leeg stadion is simpelweg hartstikke stom. Daarom komt Ajax de gemaakte belofte na om seizoenkaarthouders volledig te compenseren, mochten zij dat wensen.

Doneren kan echter ook. Los van het sportieve gemis, raakt de afwezigheid van supporters de club ook financieel. Ajax geeft seizoenkaarthouders daarom de kans (een deel van) de kosten te doneren.

We hoeven niet uit te leggen dat de club daar ontzettend mee is geholpen, maar Ajax kan bij niemand in de portemonnee kijken. De club stelt dan ook dankbaar te zijn voor alle steun, waar je uiteindelijk ook voor kiest. 

Supporters kunnen tot en met dinsdag 26 april compensatie aanvragen in ‘Mijn Ajax’ of aangeven in welke mate ze daar juist van afzien. Hieronder tref je de drie smaken waaruit seizoenkaarthouders kunnen kiezen: 

  • Het hele bedrag doneren, waarna je een uniek retro Ajaxshirt ontvangt;
  • Een deel van het bedrag doneren;
  • Het hele bedrag terugkrijgen.

Welke keuze je als seizoenkaarthouder ook maakt, deze heeft géén invloed op jouw rechten voor komend seizoen. Dat betekent dat je jouw seizoenkaart gewoon kunt verlengen, zodra die mogelijkheid er is.

Uniek retro Ajaxshirt
In het geval je volledig afziet van teruggave, bedankt Ajax je met een bijzonder cadeau. Het retroshirt welke je hierboven op de foto ziet, valt vast bij veel seizoenkaarthouders in de smaak. Het gaat om een rood Ajaxshirt, gebaseerd op het tricot waarmee in 1973 de Europacup 1-finale van Juventus werd gewonnen.

Het shirt is bedrukt met het legendarische rugnummer 14, ter ere van Johan Cruijff en zijn 75e verjaardag. Dit shirt wordt niet in de winkels verkocht en is exclusief voor seizoenkaarthouders die geheel afzien van compensatie. 

14 dagen bedenktijd
Nadat je als seizoenkaarthouder een keuze hebt gemaakt, heb je zelfs nog veertien dagen (logisch!) de tijd om die keuze te wijzigen in jouw Mijn Ajax-account. Pas daarna staat je keuze vast en ontvang je een bevestigingsmail met daarin meer info over de door jou gemaakte keuze.

Aanbevolen
Informatie opstappen, vertrektijden en meer voor bekerfinale

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >