Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwsgierige Huntelaar dolblij met nieuwe technische rol bij Ajax

Klaas Jan Huntelaar (38) keert terug bij Ajax, maar niet als speler. De goalgetter van weleer is door de club in dienst genomen en toegevoegd aan de technische organisatie. Hij gaat technisch manager Gerry Hamstra en Erik ten Hag ondersteunen én zich verder ontwikkelen in deze nieuwe rol.

13 maart 2022 - 18:21
Kjh 1200
We zijn benieuwd naar wat de toekomst voor KJH in petto heeft! © Pro Shots

The Hunter tekent een verbintenis bij Ajax tot 1 juli 2024 en gaat na die tijd programma’s volgen, waardoor hij zich verder kan ontwikkelen in deze nieuwe rol buiten de lijnen van het voetbalveld. Aan de ene kant is het nieuws een verrassing, aan de andere kant toch ook weer niet. Zeker niet voor de hoofdpersoon zelf.

De voormalig goalgetter: “Ik was altijd al geïnteresseerd in dingen die buiten het veld gebeuren bij een club en ik wil mijn kennis daarin graag verbreden. Dat kan in het traject dat Ajax mij biedt. Ik ben blij dat ik weer terug ben en nieuwsgierig naar wat er de komende periode allemaal gaat gebeuren.”

“Ik ben ook bezig met mijn trainersdiploma,” vervolgt Huntelaar. “De kennis die ik bij die cursus opdoe, komt mij ook van pas bij wat ik bij Ajax ga doen. Verder heb ik vooral zin in de samenwerking met de bestaande organisatie, om een bijdrage te leveren aan de onderwerpen waar ik denk kijk op te hebben, maar ook waarin ik me verder wil ontwikkelen.”

Aanbevolen
Ajax verrast met technische rol voor Huntelaar

Ajax laat weten dat de club in de zomer van 2022 een nieuwe directeur voetbalzaken wil aanstellen om de schoenen van Marc Overmars definitief te vullen. Of Huntelaar daarvoor in aanmerking komt? Wie weet!

Huntelaar werd 12 augustus 1983 geboren in Drempt. De spits speelde sinds het seizoen 2017/2018 tot en met begin 2021 bij Ajax en kwam in de periode van 2006 tot en met 2008 ook al uit voor de club.

Hij maakte zijn debuut in Amsterdam op 15 januari 2006 in de wedstrijd Ajax - NEC (1-1) en speelde in totaal 257 officiële wedstrijden, waarin hij 158 doelpunten maakte. Hij werd in 2019 landskampioen met Ajax. Daarnaast won hij als Ajacied in 2006, 2007 en 2019 de KNVB-beker en in 2007 en 2019 de Johan Cruijffschaal.

Aanbevolen
Ten Hag al volop bezig met volgend seizoen: ‘Dat is mijn verantwoordelijkheid’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >