Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verrast met technische rol voor Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar keert terug bij Ajax. De goalgetter van weleer is door de club in dienst genomen en toegevoegd aan de technische organisatie.

13 maart 2022 - 18:02
Huntelaar 1200
Klaas Jan is een echte, zoals we dat zo mooi zeggen. © Pro Shots

Het nieuws is toch wel een verrassing, zo op de zondagavond. Het aantrekken van Huntelaar heeft alles te maken met het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars. Voor de korte termijn werden diens taken waargenomen door technisch manager Gerry Hamstra, die daarin nauw samenwerkt met Erik ten Hag. Huntelaar gaat het duo daar nu in ondersteunen.

The Hunter tekent een verbintenis bij Ajax tot 1 juli 2024 en gaat programma’s volgen, waardoor hij zich verder kan ontwikkelen in deze nieuwe rol buiten de lijnen van het voetbalveld. Of hij daadwerkelijk de schoenen van Overmars gaat vullen? Dat moeten we afwachten. Feit is dat de Raad van Commissarissen en de Ajaxdirectie nu stellen dat ze in de zomer van 2022 een nieuwe directeur voetbalzaken willen aanstellen.

Aanbevolen
Ten Hag al volop bezig met volgend seizoen: ‘Dat is mijn verantwoordelijkheid’

Van der Sar over het aantrekken van Huntelaar: “Ajax hield sinds de transfer van Klaas Jan naar Schalke contact met hem. Wij waren op de hoogte van zijn interesses en zijn ambitie om op termijn technisch directeur bij een profclub te worden. Om die reden keek hij sinds de zomer al een paar keer bij ons in de keuken en woonde bijvoorbeeld vergaderingen van de directie en de Raad van Commissarissen bij.”

“Ajax staat voor talentontwikkeling en daar past deze nieuwe rol van Klaas Jan in,” vervolgd Van der Sar. “We stellen in overleg met hem een ontwikkelingsprogramma samen, waarin hij onder meer zijn licht gaat opsteken bij de internationale scouting onder leiding van Henk Veldmate en een rol krijgt bij het technisch overleg over de samenstelling van de selecties van Ajax 1 en Jong Ajax.”

“Het zijn dus allemaal taken met de focus op betaald voetbal. Het mooie aan Klaas Jan is dat hij veel verstand heeft van het internationale topvoetbal, goed over dingen nadenkt en dat hij een duidelijke eigen mening heeft. Ik ben ervan overtuigd dat hij die, ook al is hij nieuw in deze rol, meteen zal geven.”

Aanbevolen
Nieuwsgierige Huntelaar dolblij met nieuwe technische rol bij Ajax

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >