Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Leuke beelden: baltovenaar Witschge herhaalt brutaal hooghoudkunstje

Potdomme, wat zijn we nog ziek van de uitschakeling in de Champions League. Tijd om er lang bij stil te staan is er echter niet, want zondag wacht de klassieker alweer. Gelukkig vonden we online wat beelden, die hopelijk toch een glimlach op het gezicht doen verschijnen.

17 maart 2022 - 11:07

Heb je het over Ajax - Feyenoord in de Johan Cruijff Arena, dan denk je al snel terug aan het befaamde hooghoudmoment van Richard Witschge in 1997. Het is inderdaad alweer even geleden, maar wat staat die brutale actie iedereen nog helder voor de geest. Niet twee of drie keer een balletje opwippen... Nee, gewoon negen keer. Négen keer. In de loop!

We zijn inmiddels bijna 25 jaar verder in de tijd, maar dit memorabele moment vergeten we nooit. In Rotterdam doen ze dat overigens ook niet. Witschge kan zich nog altijd maar moeizaam in die regio vertonen. Toch is het altijd weer vermakelijk om de beelden terug te zien. Als er iets symbool staat voor Amsterdamse bravoure, dan is het dit moment wel.

Negen balcontacten die het publiek in vervoering brachten. In een wedstrijd die ook nog eens met 4-0 werd gewonnen door Ajax. Poh, wat was dat lekker. Als voor zondag een dergelijk scenario mogelijk is, tekenen we er direct voor.

Aanbevolen
Welke spelers maakten minuten voor het eerste van Ajax én Feyenoord?

Afijn, om de Europese kater weg te spoelen en toch een beetje een fijn gevoel op te wekken richting de klassieker, doken we even in het archief. Het is natuurlijk heel makkelijk om het bewuste hooghoudfragment te publiceren, maar het is nog veel leuker wanneer de hoofdrolspeler zelf terugblikt op het bewuste moment.

Dat deed Witschge vier jaar geleden, toen Fresia hem opzocht op De Toekomst. Natuurlijk werd getest of Richard het kunstje nog steeds beheerst, met zowel een voetbal als een tennisbal. Maar ook werd hem gevraagd hoe hij zou reageren als zijn tegenstander het hooghouden had gedaan: “Ze zijn toch niet zo technisch daar?”

Onvervalste plaagstootjes die ons doen gniffelen. Dat kunnen we wel even gebruiken na een toch sportief ellendige week. Vooral even kijken dus naar de door Ajax geüploade video, dan krijg je vanzelf weer zin in een vurige klassieker!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >