Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Kijktip: de klassieker door de ogen van Makkelie en zijn collega’s

Ajax won de veelbesproken wedstrijd tegen Feyenoord met 3-2. De KNVB volgde scheidsrechter Danny Makkelie en zijn collega’s op de voet. Dat levert toffe beelden op, die zijn verpakt in onderstaande video. Herbeleef de klassieker, maar dan door de ogen en oren van de arbitrage.

24 maart 2022 - 09:32

Editie 199 van klassieker stond onder leiding van Makkelie. Niet zijn eerste Ajax - Feyenoord, maar we horen hem in de video niettemin trots zijn dat hij de confrontatie wederom mag leiden. “Dit is dé wedstrijd in Nederland,” vertelt hij zelf.

De video van elf minuten is de moeite van het bekijken zeker waard! Was die bodycheck van Lisandro Martínez op Cyriel Dessers penaltywaardig? De arbitrage was op het moment zelf stellig in het oordeel. Je hoort Makkelie schreeuwen: “Opstaan nou! Opstaan, allebei!”

De winnende treffer van Antony beleven we vanuit het perspectief van de arbitrage. “Hij doet zijn shirt uit, gele kaart!” Terwijl de Braziliaan zijn feestje met de supporters viert, maant Makkelie captain Dusan Tadic om zijn ploeggenoot mee te nemen voor de aftrap. “Take him with you,” zo horen we.

Aanbevolen
Ajax Life 8: de band tussen Nico en de supporters

Natuurlijk eindigt de video met het moment waarop Antony zijn tweede gele kaart krijgt na op de grond te zijn gesmeten door Tadic. “Dit is zo onsportief, dat kan ik als scheidsrechter niet laten gaan.”

Nou ja, kijk zelf maar even. Het is een mooi kijkje achter de schermen en je volgt Makkelie en zijn collega’s tot in de kleedkamer, waar ze nabeschouwen. De conclusie? Ze leken tevreden. “Klasse man, goede pot. Goede communicatie en samenwerking”

Wel vonden ze de tweede gele kaart voor Antony jammer. “Maar ja, wat moet, dat moet!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >