Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajacieden tonen veerkracht en karakter in Dordrecht

Jong Ajax stond vrijdagavond met 3-1 achter in Dordrecht en kwam zelfs met tien man te staan, maar wist in de blessuretijd alsnog een punt te sprokkelen. In de slotfase maakte Kristian Hlynsson vanaf de stip de 3-3. Het publiek zag een toffe wedstrijd waarin werkelijk van alles gebeurde!

12 maart 2022 - 07:42
Vos 1200
Vos wordt gefeliciteerd met zijn fijne openingstreffer. © Pro Shots

Jong Ajax scoort elke wedstrijd wel minimaal een keertje en trad in Dordrecht aan tegen de ploeg met de meest gepasseerde verdediging. Dat er doelpunten zouden vallen, was op voorhand geen verrassing. Nadat de thuisploeg de paal raakte en de Jong Ajacieden dat zelfs tweemaal deden, was het Silvano Vos die de ban brak. De zestienjarige Ajacied schoot een rebound granaathard in de kruising. Het was zijn eerste profdoelpunt.

Lang genoot de ploeg van John Heitinga niet van de voorsprong, want het stond razendsnel weer gelijk. Mathis Suray werd diep gestuurd en schoof de bal eenvoudig onder doelman Calvin Raatsie door. Toch had je het idee dat de Ajaxkeeper daar meer had kunnen uitrichten. Dat was drie minuten later zeker het geval. Alessio Micelli schoot van grote afstand op doel en die ogenschijnlijk houdbare hobbelbal was Raatsie te machtig: 2-1.

De Ajacieden gaven echter niet op en aan de andere kant peerde Ar’Jany Martha de bal op de lat. Na alle ballen op de paal was het nu kennelijk tijd voor latjetrap, want ook Annouar El Azzouzi liet de lat boven het hoofd van Raatsie trillen. De goalie moest sowieso voor de derde keer rapen, toen Jacky Donkor hem knap door de benen verschalkte. Hij deed dat door een voorzet behendig achter het standbeen langs binnen te werken.

Aanbevolen
Ten Hag ziet patroon in tegengoals: ‘Zijn allemaal persoonlijke fouten’

Met een 1-3-achterstand liet Jong Ajax zien over een goede dosis veerkracht en karakter te beschikken. En waarom ook niet? In deze partij kon immers alles. Christian Rasmussen zorgde voor de aansluitingstreffer. Hij zag hoe zijn inzet tergend langzaam over de doellijn rolde. Zijn zesde seizoenstreffer. Kian Fitz-Jim was kort erna dichtbij met een prachtig krulschot, maar doelman Liam Bossin ranselde die bal uit zijn hok.

Toch was het nog niet afgelopen, al leek de rode kaart voor de net ingevallen Steven van der Sloot ervoor te zorgen dat Jong Ajax zonder punten terug zou moeten naar Amsterdam. Dat liep gelukkig anders. Met een man minder sleepten Heitinga en co toch een punt uit het vuur. De bal ging in blessuretijd op de stip en Kristian Hlynsson hield zijn hoofd koel vanaf elf meter.

Daarna was een vermakelijke pot voetbal klaar in Dordrecht. Een zwaarbevochten puntje in de wastas van de Amsterdammers, die momenteel vijfde staan in de Keuken Kampioen Divisie.

Aanbevolen
Blind spreekt over ‘gewonnen tenniswedstrijd’ tegen Cambuur

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >