Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Haller probeert penalty’s te nemen: ‘Maar met Tadic valt niet praten’

Het had niet veel gescheeld of Sébastien Haller had na afloop van RKC-thuis met een chagrijnig gezicht in de perskamer gezeten. Dusan Tadic voorkwam vanaf de stip dat Ajax tegen een nieuwe zeperd aanliep (3-2). Haller had de beslissende strafschop best zelf willen nemen, maar dat liet de aanvoerder niet toe, stelde de spits lachend.

06 maart 2022 - 20:15
Hallerrkc800
Haller had gemixte gevoelens na afloop. © Pro Shots

Er leek nul komma niks aan de hand voor Ajax. Het was niet groots, maar we hoefden ons absoluut geen zorgen te maken om een slechte afloop van het duel. Zeker niet nadat Haller zijn ploeg met twee doelpunten naar een comfortabele voorsprong schoot. Toch gingen de treffers van de spits bijna in rook op, nadat de ploeg het RKC toeliet om zich terug te knokken tot 2-2.  

“Ik heb gemixte gevoelens na deze wedstrijd,” zo stelt Haller op de persconferentie na afloop. “De eerste helft was perfect. Je maakt al snel twee doelpunten. De coach zei in de rust wel dat het beter moest.”

Dat had Erik ten Hag goed gezien, al kon ook de trainer niet voorspellen welk scenario zich in de tweede helft zou ontvouwen. Twee Waalwijkse counters verder en het stond plots weer gelijk. Het lag achterin helemaal open bij Ajax. Hoe kan dat toch? “Misschien vallen we aan met te veel spelers en zijn we te gretig om te scoren,” aldus Haller, die vindt dat RKC het verdiende om op gelijke hoogte te komen.

Aanbevolen
Ajax maakt het zichzelf tegen RKC onnodig lastig en dit valt op

Crisis is een veel te groot woord, maar we kunnen niet ontkennen dat er zand in de motor van Ajax is gekomen. Sinds FC Twente-thuis gaat het allemaal een stuk moeizamer. Of er iets is veranderd in de spelersgroep? “Nee, we zijn zelfs sterker dan voorheen. We zijn niet perfect en maken soms helaas fouten. Ik weet zeker dat we dit snel oplossen,” zo belooft Haller beterschap.

Dan nog even over de penalty. We weten dat Dusan Tadic de onbetwiste nemer is, maar sinds zijn twee missers gaan er ook steeds vaker stemmen op om Haller de strafschoppen voortaan te laten nemen. De spits kent immers fantastische statistieken vanaf de stip. Haller probeert de aanvoerder echt wel te overtuigen, maar makkelijk gaat dat niet. 

“Er valt niet met te Tadic praten, haha! Geen zorgen, ik doe mijn best om penalty’s te krijgen. Misschien moet ik een manier vinden om hem te verleiden,” zo grapt Haller, om vervolgens op een serieuzere noot verder te gaan. “Tadic is een geweldige penaltynemer, ook al heeft hij er dit seizoen twee gemist. Iedereen in de kleedkamer weet dat hij een enorme winnaar is. Ik ben blij dat hij de winnende maakt. Dat verdient hij en het is goed voor zijn zelfvertrouwen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >