Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Fijne beelden: kruisbestuiving van Ajacieden tijdens erewedstrijd Cruijff

Het is iets meer dan zes jaar geleden dat Johan Cruijff ons ontviel. In onze zoektocht naar unieke beelden nemen we je mee terug naar 1999, toen Cruijff onder het mom van ‘dertig jaar finales’ in het zonnetje werd gezet.

26 maart 2022 - 10:42

De toenmalig Amsterdam Arena was op 6 april 1999 het decor van een speciaal evenement. Een evenement dat was opgezet door Cruijff. Hij wilde dertig jaar aan Europese finales met twee erewedstrijden vieren. Vele sterren van het Gouden Ajax kwamen bij elkaar, evenals een jongere generatie aan Ajacieden. 

Er werden twee duels in de Arena gespeeld, met Ajax - FC Barcelona als hoofdgerecht. Toch smaakte het voorafje misschien nog wel beter. In deze wedstrijd stonden twee teams tegenover elkaar, bestaande uit oud-Ajacieden die ooit een finale voor Ajax hebben gespeeld. 

Aanbevolen
Unieke beelden: Eriksen als jeugdspeler in actie op weg naar Ajax 1

Zo zien we met Piet Keizer, Sjaak Swart en Barry Hulshoff bijvoorbeeld spelers uit de eerste Europa Cup-finale in 1969, maar met Frank Rijkaard en de broertjes De Boer ook spelers uit de latere finale van 1995. Het werd een feest der herkenning, met een geweldige kruisbestuiving van Ajacieden.

De grote verrassing? De onverwachte rentree van Marco van Basten. Voor het eerst na het voortijdige einde van zijn loopbaan was hij weer op het veld te bewonderen. Met een staande ovatie wordt hij verwelkomd op het gras van de Arena. 

Vanaf dat moment is het vooral een kwestie van je ogen uitkijken dankzij de beelden van Ajax Archive. Lekker achteroverleunen en genieten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >