Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

De klassieker moet altijd worden gewonnen

Ik word de laatste jaren steeds vaker geconfronteerd met een groot generatieverschil. Waar ik van mening ben dat Ajax - Feyenoord altijd dé wedstrijd van het jaar is, daar vinden anderen (vaak jongeren) een Champions League-duel en de topper tegen PSV belangrijker.

18 maart 2022 - 14:57
Blog Fabian 1200
Zondag moet het gebeuren... © Pro Shots

Vaak ‘eisen’ deze anderen al vooraf van Ajax dat die topwedstrijden even moeten worden gewonnen moeten. Als dit niet gebeurt, is men zwaar teleurgesteld. Dan krijgen club en vooral spelers de nodige ongekende shit over zich heen via de bekende sociale mediakanalen. Sommige supporters zijn rap vergeten waar we vandaan komen.

Natuurlijk wil ik ook graag dat Ajax alle wedstrijden wint. Toch is mijn gevoel vaak anders na een zeldzame nederlaag. We kunnen winnen of verliezen, maar hoe dan ook ben ik onvoorwaardelijk voor Ajax. Gelukkig zijn er velen die dit gevoel delen.

Ik beschouw Europese wedstrijden dan ook altijd als bonus. Een bonus waar voorgaand seizoen voor is gestreden. Tijdens het huidige seizoen mochten we hier als supporters van genieten, zoals tijdens de geweldige groepsfase. Allemaal wedstrijden met prachtige goals, hemels voetbal en gelukkig ook thuis twee keer een volle Johan Cruijff Arena.

En wat te denken van de heerlijke awaydays? Dortmund en Lissabon waren echt even van ons! Een superieure groepsfase is echter geen garantie op het winnen van de cup met de grote oren.

De aartsrivaal komt op bezoek. Wij kregen afgelopen week een tik op de neus, maar zijn nog lang niet knock-out.

Deze week stond natuurlijk eerst de Europese wedstrijd tegen Benfica op het programma. Vooraf was elke Ajacied er, zoals het hoort, eigenlijk wel van overtuigdL winst was de enige optie. Helaas liep het pijnlijk anders dan verwacht. In plaats van de totale teleurstelling die ik de afgelopen dagen bij velen voelde, dacht ik meteen na affluiten maar aan één ding: zondag móét het gebeuren.

Zeker in Europa zijn de verschillen in het voetbal zo klein dat er helaas wel eens een wedstrijd tussen zit waarin je niet al te veel creëert en daardoor dus niet scoort. Doet de tegenstander dit wel, dan verlies je helaas een dergelijke wedstrijd en lig je eruit. Natuurlijk had het allemaal anders moeten zijn, maar je kunt vooraf niet eisen dat Benfica-thuis wel even moet worden gewonnen.

Bij de klassieker is dit – voor mij in ieder geval – wel anders. Ik eis elk jaar weer dat deze moet worden gewonnen. Gelukkig gebeurt dit ook meer dan regelmatig. Aanstaande zondag moet dit dus weer. De aartsrivaal komt op bezoek. Wij kregen afgelopen week een tik op de neus, maar zijn nog lang niet knock-out.

Zondag móét het gebeuren. En zondag móéten supporters er negentig minuten lang voor onze club uit Amsterdam onvoorwaardelijk achter staan. Laat de Johan Cruijff Arena als nooit tevoren op zijn grondvesten trillen. Dit is geen wedstrijd waarin wij als publiek – zoals zo vaak – komen controleren of en met hoeveel er wordt gewonnen.

Nee, dit is dé wedstrijd van het jaar!

Aanbevolen
De schizofrene achtbaan die Ajax heet

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >