Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Toffe beelden: het gevoel van een Europees avondje Ajax!

Er gaat niets boven het gevoel van een Europees avondje Ajax. Op de ouderwetse manier welteverstaan! Precies daarom doken we in de archieven, op zoek naar toffe beelden uit het verleden. Daarbij stuitten we op een heerlijk filmpje van Ajax - Benfica uit 2018.

16 februari 2022 - 14:39

Dat is natuurlijk geen toeval. Woensdag 23 februari gaat Ajax op bezoek bij de Portugese topclub, terwijl Benfica op dinsdag 15 maart een bezoek brengt aan de Johan Cruijff Arena. Hallelujah, wat hebben we daar veel zin in! Vooral nu we weten dat ruim 3250 Ajacieden naar Lissabon afreizen en ook de Arena weer volledig vol mag stromen.

Eindelijk weer naar onze heilige voetbaltempel. Een biertje doen met je maten, het avondschemer dat over het stadion valt, een flitsende lichtshow, vlaggetjes vooraf, kolkende tribunes en juichende Ajacieden. Tjonge, wat hebben we dat gemist. Je merkt het al, wij raken er niet meer over uitgepraat.

Jullie waarschijnlijk ook niet. Nog fijner dan praten over een Europese wedstrijd van Ajax, is het herbeleven van zo’n magische avond. Dat kan uitstekend met deze video. Volle stadions en een dubbele ontmoeting met Benfica? Eén en één is twee. We gaan even terug naar 23 oktober 2018.

Aanbevolen
Aanvullende informatie kaartverkoop Ajax - Benfica

We zien de fameuze vlaggetjes zwieren op de klanken van het slavenkoor. We horen duizenden supporters kneiterhard zingen dat Ajax de beste is en zien de Johan Cruijff Arena volledig uit z’n dak gaan na de winnende treffer van Noussair Mazraoui.

Juist ja, dat was het doelpunt diep in blessuretijd. Lekkerder worden ze niet. Alle reden om de mannen op het veld nog maar eens extra hard toe te juichen en na het laatste fluitsignaal een onvervalste pogo in te zetten.

Bij het schrijven van dit artikel, giert de adrenaline alweer door onze aderen. Laat de Arena maar snel vol stromen. Maar check eerst deze beelden even, die door Red&White Support werden geüpload. Genieten!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >