Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag na verliesbeurt in Deventer: ‘Wij zijn onze grootste vijand’

Erik ten Hag was een teleurgesteld man, kort na afloop van de 2-1-nederlaag op bezoek bij Go Ahead Eagles. Hij dacht dat zijn ploeg had geleerd van de onnodige nederlagen voor de winter, maar in Deventer ging het wéér mis door labbekakkerigheid.

27 februari 2022 - 19:57
Ten Hag 1200
Ten Hag zag Ajax achter de feiten aanhobbelen. © Pro Shots

In het kleine perszaaltje van Kowet moest de trainer alle vragen beantwoorden, terwijl de supporters van de thuisclub buiten een feestje vierden. Het contrast tussen wat zich binnen en buiten afspeelde, was tamelijk groot. Het gezicht van de trainer stond op standje ‘zuur’, terwijl het bier even verderop rijkelijk vloeide en er volop werd gezongen.

Ten Hag begon zijn verhaal met de uitleg dat hij noodgedwongen drie wissels had moeten doorvoeren, gezien de afwezigheid van Remko Pasveer, Jurriën Timber en Noussair Mazraoui. Het zou de automatismen niet ten goede zijn gekomen, al stelde hij meteen dat dit slechts een deel van het verhaal was.

Een klein deel, zouden wij daaraan toe willen voegen. Zo leek Ten Hag er overigens zelf ook over te denken. “Voor rust haperde het en dat kostte ons twee tegengoals. Dan loop je achter de feiten aan, zeker als je vooraf gemaakte afspraken niet nakomt. Het was onvoldoende aan de bal. Uiteindelijk is het niet de schuld van twee of drie spelers, want dit is een teamfalen. Wij zijn onze grootste vijand.”

De trainer zag een Go Ahead Eagles dat ontzettend veel energie in de wedstrijd stak en heel compact speelde. Dan moet je zelf je beste spel op de mat leggen om de boel uiteen te trekken. Dat lukte eigenlijk geen moment, zeker niet met het trage speltempo. De thuisploeg kon het prima bijbenen en lekker in de duels komen. Precies waar Ajax niet van houdt.

Aanbevolen
Winnend Kowet straft slap Ajax hard af en dit viel ons op

De urgentie om te winnen ontbrak bij de Ajacieden en daarover was Ten Hag slecht te spreken. “Je weet dat je een tegenstander treft die er veel energie in legt. Die ploegen ga je nog wel vaker tegenkomen, want iedereen vecht overal wel ergens voor. Dan moet jij die strijdkracht ook op het veld brengen. Doe je dat niet, dan worden dit soort wedstrijden heel lastig. Tegenstanders ruiken dat er wat te halen valt.”

Ten Hag vond ook dat Sébastien Haller veel te weinig steun kreeg voorin en probeerde na rust het tij te keren met aanvallende wissels. Er waren mogelijkheden op een gelijkmaker, maar het was veel te weinig om Kowet echt op de knieën te krijgen.

Er was ook nog een potentieel penaltymoment, wegens hands bij de thuisploeg. Keeper Andries Noppert had de doeltrap al genomen, waarna een verdediger de bal doodleuk oppakte. Het was Ten Hag niet ontgaan, zo gaf hij desgevraagd toe. “Dat kreeg ik zeker mee, maar ik wilde het hier niet noemen. Ik vind het niet gepast om daar de nadruk op te leggen, als je als Ajax verliest in Deventer.”

In Overijssel werd eveneens duidelijk dat Ten Hag voorlopig geen beroep kan doen op Remko Pasveer (gebroken vinger) en Jay Gorter. Andre Onana staat de komende weken dus sowieso onder de lat. “Hij kon aan de tegentreffers niks doen. Hij had daar geen aandeel in,” vond Ten Hag. “Onana maakt op de training een hele goede indruk, maar wedstrijden zijn anders. Hij zal duels nodig hebben voor het juiste ritme, maar we weten wat hij kan.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >