Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Opgeluchte familie Nouri koestert band met zowel Ajax als de fans

Het doet algemeen directeur Edwin van der Sar goed dat Ajax en de familie van Abdelhak Nouri het eens zijn over de te betalen schadevergoeding door de club. Daarmee vervalt de aangespannen procedure bij de arbitragecommissie van de KNVB.

21 februari 2022 - 18:58
Appie 1200
Alle partijen zijn opgelucht. © AFC Ajax

Nouri werd tijdens een oefenwedstrijd op 8 juli 2017 in Oostenrijk getroffen door een hartstilstand. Als gevolg daarvan is bij de middenvelder ernstige en blijvende hersenschade opgetreden. Ajax bevestigde later dat de medische zorg van Nouri in de acute fase op het veld niet adequaat is verlopen en heeft als werkgever aansprakelijkheid voor de gevolgen daarvan erkend.

In de arbitrageprocedure was de omvang van de schade, vanwege onder meer het verlies van arbeidsvermogen en smartengeld, onderwerp van discussie. De bereikte overeenstemming ten aanzien van deze schadeposten betreft een netto-vergoeding van 7.850.000 euro.

Ajax vergoedt daarnaast sinds het fatale moment de kosten die gemaakt moeten worden voor de verpleging en verzorging van Nouri en blijft dit doen.

Van der Sar: "Het is goed dat we dit af kunnen sluiten. We realiseren ons allemaal dat daarmee het leed voor Abdelhak en zijn naasten niet voorbij is. Het blijft een enorm verdrietige situatie, zo voelen wij dat hier bij Ajax ook.”

“Wij hebben veel waardering voor de manier waarop de familie dag en nacht met ontzettend veel liefde en aandacht voor Abdelhak zorgt,” vervolgt Sar. “Als ik bij hem langsga, word ik ook altijd met open armen door de familie ontvangen. Dat geldt ook voor andere Ajaxcollega’s en dat waarderen wij enorm.”

Ajax maakt verder bekend dat het kleedkamermeubel van Nouri een plek krijgt in de Ajax Fanshop bij de Johan Cruijff Arena. Sar: “Dat bewaarden we de afgelopen jaren zorgvuldig in het stadion en deze krijgt nu een mooie, voor iedereen toegankelijke, plek.”

Zoals iedereen weet is het rugnummer van Nouri, 34, bevroren. Bij Ajax 1 zal nimmer meer met dat rugnummer worden gespeeld, tenzij de familie en Ajax daar samen een uitzondering voor willen maken. Verder wordt jaarlijks de Abdelhak Nouri Trofee uitgereikt aan het grootste talent van de opleiding. Daarbij is de familie altijd vertegenwoordigd.

Vader Nouri: 'Het is een mooi cadeau voor alle fans dat het kleedkamermeubel van Abdelhak een permanente plek krijgt in de fanshop en daardoor toegankelijk is voor iedereen'

Mohammed Nouri, vader van Abdelhak, klinkt eveneens opgelucht: “Aankomende zomer is het vijf jaar geleden dat Abdelhak door het noodlot is getroffen. De afgelopen jaren stonden in het teken van zijn verzorging. Dat leverde ons naast alle moeilijke momenten ook heel veel kostbaars op. Vooral het besef dat Abdelhak voor veel mensen een verpersoonlijking is van saamhorigheid en verbroedering. Dat is een enorm troostende gedachte.”

“Ook de betrokkenheid en inzet van Ajax was in al die jaren enorm belangrijk,” gaat Nouri’s vader verder. “Ajax is al vanaf Abdelhak zijn jongste jaren een onlosmakelijk onderdeel van ons leven. Wij koesteren de band met zowel mensen binnen de club als met de trouwe supporters. Abdelhak blijft voor altijd verbonden aan nummer 34, het was zijn belofte aan alle supporters om te zorgen voor de 34e landstitel.”

Het maakt de familie trots dat dit nummer met historische waarde van Abdelhak blijft. “Dit nummer stond ook op zijn locker in de kleedkamer van Ajax 1. Hij was enorm trots op die plek, het was voor hem een teken dat hij steeds dichter bij zijn doel kwam om belangrijk te zijn voor Ajax. Het is een mooi cadeau voor alle fans dat deze stoel een permanente plek krijgt in de fanshop en daardoor toegankelijk is voor iedereen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >