Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga nijdig: ‘We speelden onszelf vanaf minuut één uit de wedstrijd’

Niets zo veranderlijk als Jong Ajax. De ploeg van John Heitinga dartelt de ene keer vrolijk en brutaal door de Keuken Kampioen Divisie heen, maar kan een week later door het ijs zakken. Dat gebeurde maandagavond ook, thuis tegen Almere City: 1-3.

22 februari 2022 - 08:42
Jong Ajax 1200
Jong Ajax kwam in ‘vechtvoetbal’ terecht. © Pro Shots

Jong Ajax ging er een week eerder ook al hard af tegen Excelsior. In Rotterdam werd met 6-2 verloren. Nu gingen de punten verloren in eigen huis en daar was ook weinig op af te dingen. Via Naci Ünüvar vond Jong Ajax nog wel het net, maar Jay Gorter moest er drie uit zijn doel rapen.

Heitinga baalde na afloop behoorlijk voor de camera van ESPN. Of eigenlijk baalde hij al vanaf de aftrap. “We speelden onszelf vanaf minuut één uit de wedstrijd. We voetbalden in een veel te laag tempo. We weten dat we tegen Almere City heel goed aan de bal moeten zijn en vooral niet in vechtvoetbal terecht moeten komen.”

Aanbevolen
Informatie omwisselen en meer voor Benfica-uit

Dat gebeurde dus wel en dan is het ineens jongens tegen mannen. Het gaat bij Jong Ajax echter allemaal om ontwikkeling en leren. In dat opzicht zijn dit soort wedstrijden dus heel waardevol. De bezoekers speelden ook niet per se geweldig, maar waren in de duels wel stukken daadkrachtiger. Via een counter werd de score geopend.

Almere City verdubbelde een halfuur later de score, wederom vanuit een counter. Het was zo’n avond, daar kon de plotselinge aansluitingstreffer van Ünüvar niks aan veranderen. Youri Baas kwam goed door op links en leverde een prima voorzet af. Eentje die je alleen nog maar hoeft binnen te tikken.

Het zorgde voor een korte opleving bij de beloften, maar na rust plaatsten de bezoekers wederom een scherpe counter en lag de derde achter Gorter. Door de verliesbeurt zakt Jong Ajax naar de vierde plek.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >