Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga na harde nederlaag Jong Ajax: ‘Hebben de pijn gevoeld’

Waar Jong Ajax na een uitstekende fase mee leek te doen om de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie, daar moet het voorlopig even pas op de plaats maken. De ploeg van John Heitinga ging vrijdagavond keihard onderuit op bezoek bij Excelsior (6-2).

12 februari 2022 - 08:26
Excjaj800
Het werd een avond om snel te vergeten voor Jong Ajax... © Pro Shots

De Jong Ajacieden speelden niet voor het eerst in een opvallend sterke opstelling. We zagen de vaste namen van Youri Regeer, Kenneth Taylor en Naci Ünüvar, maar ook Mohammed Kudus en Mohamed Daramy verschenen in Rotterdam aan de aftrap. Het duo doet bij de beloftenploeg spelritme op om zo kansen in het eerste te verdienen.

De sterke formatie van Heitinga leek in de openingsfase zijn vruchten af te werpen. Excelsior werd overklast door de talenten en keek razendsnel tegen een achterstand aan. Als Jong Ajax de kansen na de openingstreffer had afgemaakt, had het zomaar een heel andere avond kunnen worden.

Het liep anders. Heel anders. Excelsior werd in leven gehouden, kwam beter in de wedstrijd en draaide de stand nog voor rust helemaal om. Ünüvar had zijn ploeg op het juiste spoor kunnen houden door bij een 2-1-achterstand vanaf de stip raak te schieten, maar zijn pingel vloog over. Kort daarna tilde de thuisploeg de marge naar twee.  

Aanbevolen
Mascottes nemen Binnenhof over en delen ballen uit

Na rust werd het alleen maar erger voor Jong Ajax. De talenten deden via Liam van Gelderen nog wel wat terug, maar meer dan een doekje voor het bloeden was het niet. Het dieptepunt van de avond vond vlak voor tijd plaats, toen Calvin Raatsie – ingevallen voor de geblesseerde Jay Gorter – een extreem ongelukkig eigen doelpunt op zijn naam kreeg.

Zodoende trakteerde Excelsior de bezoekers op een keiharde 6-2-nederlaag. Heitinga sprak na afloop bij ESPN van een pijnlijke avond. “Vanavond hebben we de pijn gevoeld. Niet alleen de pijn van de nederlaag, maar ook de pijn van wat er gebeurt op het moment dat je het zelf niet voor elkaar krijgt, met name in ons eigen positiespel.” 

Jong Ajax staat na een treurige avond in Rotterdam nog altijd op de derde plaats. De ploeg krijgt op maandag 21 februari de kans om zich te herpakken. Dan komt hekkensluiter Almere City langs op De Toekomst.  

Luister naar onze podcast over de idiote week van Ajax

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >