Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mascottes nemen Binnenhof over en delen ballen uit

Een kleurrijk gezelschap van mascottes van diverse clubs uit het betaald voetbal namen vrijdag heel even het Haagse Binnenhof over. Ze deelden ballen uit aan verbouwereerde politici. De boodschap was helder: de stadions moeten weer vol!

11 februari 2022 - 10:13
Binnenhof 1200
Een kleurrijk gezelschap op het Binnenhof! © Ajax Life

Dan krijg je als minister ineens een bal in je handen geduwd van Lucky Lynx. Op ludieke wijze vroeg het betaald voetbal vrijdag aandacht voor de campagne #stadionsvol. Het lijkt erop dat we dinsdag goed nieuws krijgen tijdens de coronapersconferentie, maar zekerheid is er nog niet.

Daarom stapten de mascottes in de spelersbus van het Nederlands elftal om op bezoek te gaan bij sportminister Conny Helder. Waren clubs eerder zo eensgezind samen op pad? Alles om Den Haag het laatste zetje te geven richting het volledig opengooien van de stadions in Nederland.

Ga maar na: een lynx uit Amsterdam, een ijsbeer uit Groningen, een toffe aap uit Almere, een ooievaar uit Den Haag, een zeearend uit Arnhem, Coentje uit Rotterdam en nog véél meer pluizige kinderhelden.

Namens het betaald voetbal waren Jan de Jong (bestuurder Eredivisie CV), Marc Boele (directeur eerste divisie), Marianne van Leeuwen (directeur betaald voetbal), Gijs Kluft (namens supporters liaison officers van clubs) en Herjan Pullen (Supporterscollectief Nederland) aanwezig om vragen van media te beantwoorden.

Luister naar onze podcast over de idiote week van Ajax

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >