Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind blijft altijd Ajacied, maar is geen speler van Ajax meer...

Daley Blind is geen speler van Ajax meer. De club en verdediger hebben de lopende arbeidsovereenkomst die liep tot en met de zomer van 2023 ontbonden. Een Ajacied blijft Blind echter voor altijd.

27 december 2022 - 15:24
Blind 1200 (2)
Het ga je goed, Daley. Dank voor alles. © Pro Shots

We voelden aan alle kanten dat dit nieuws eraan zat te komen. Nu het zover is, balen we als een stekker. We krijgen er een vieze smaak van in de mond. Dit is niet zoals Blind de club behoort te verlaten. Dat had voor publiek gemoeten. Met een schaal in zijn handen. Die winnen we namelijk als Blind selectielid van Ajax 1 is. Nu vertrekt hij halverwege het seizoen. Als een dief in de nacht. Bah.

Volgens algemeen directeur Edwin van der Sar is de club afgelopen dagen met Blind tot overeenstemming gekomen om het nog lopende contract stop te zetten. Sar: “Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan.”

“Er is met Daley afgesproken dat we samen bepalen bij welke wedstrijd hij in de Johan Cruijff Arena op een mooie manier afscheid kan nemen van de supporters,” laat Van der Sar verder weten in de officiële berichtgeving vanuit Ajax.

Aanbevolen
Tussentijds vertrek Blind zorgt voor wrange smaak bij Ajacieden

Geboren Amsterdammer Blind won een karrevracht aan prijzen in Mokum. Hij werd in zijn eerste periode als Ajacied vier keer kampioen (2011, 2012, 2013 en 2014) en won ook de Johan Cruijffschaal in 2013. In de zomer van 2014 maakte hij een mooie transfer naar Manchester United.

Vier jaar later keerde het kind van de club Blind terug in Amsterdam. Dat deed hij in de kracht van zijn leven. Mede door zijn terugkeer beleefden we als supporters geweldige jaren, ook op het allerhoogste Europese podium. Hij legde hij in zijn eerste seizoen direct beslag op de dubbel. In 2019 won de Amsterdammer bovendien de Johan Cruijffschaal.

In het door corona stilgelegde jaar 2020 eindigde hij met Ajax bovenaan. Nadat er bij hem hartproblemen werden geconstateerd, weigerde Blind op te geven. Hij vocht zich terug, om vervolgens nog twee keer kampioen van Nederland te worden. Zijn totaal aantal kampioenschappen met Ajax komt daarmee op zeven. Daarnaast won hij als Ajaxspeler nog enkele individuele prijzen. In totaal speelde Blind 333 officiële duels in het wit-rood-wit, waarin hij dertien doelpunten maakte.

Waar hij zijn loopbaan vervolgt? Wellicht Royal Antwerp FC. Maar waar hij ook gaat, Ajacied blijft hij altijd.

Bedankt, Daley. Bedankt voor alles. Was het maar anders gelopen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >