Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder: ‘We speelden echt erbarmelijk slecht’

Kun je met 3-3 verliezen? Nee, maar het kan wel zo voelen op een koude zaterdagavond in Emmen. Trainer Alfred Schreuder zag er na afloop grauw uit en sprak over onacceptabel voetbal.

12 november 2022 - 21:36
Schreuder 1200
Schreuder zag Ajax na rust compleet de weg kwijtraken. © Pro Shots

In het kleine perszaaltje van Stadion De Oude Meerdijk werden de pijlen logischerwijs op de hoofdtrainer van Ajax gericht. Hij trekt zijn conclusies echter niet zelf. Of anderen dat voor hem gaan doen? Dat is afwachten. Schreuder vreest voor nu in elk geval niet voor zijn baan.

“Nee, vrezen voor mijn job doe ik niet, maar het is een hele slechte week voor ons. Ik weet waar ik aan ben begonnen, al weet ik hoe bepaalde mechanismes werken. Dat hoort ook bij een grote club als Ajax, maar dit is een hele slechte week voor ons. Dat is duidelijk.”

Dit keer benadrukte Schreuder niet de positieve dingen die hij had gezien. Die waren er dan ook echt amper. “We speelden onacceptabel na rust en dan verdien je het ook niet om te winnen. Je mag een 1-3-voorsprong nooit weggeven. In de pauze gaven we aan op jacht te gaan naar de vierde, maar in de tweede helft speelden we erbarmelijk slecht. Na een grote kans voor Mohammed Kudus was het he-le-maal weg.”

Aanbevolen
Bergwijn: ‘Had het gevoel dat we niet wisten wat we moesten doen’

“We waren er niet meer bij met ons hoofd,” trok de coach een duidelijke conclusie. “Ik heb geen normale Ajaxaanval meer gezien. Heel teleurstellend. We waren individueel niet goed, als team niet goed, gingen duels niet goed aan en verspeelden op kinderlijke manieren de bal. Alsof we dachten dat we er al waren.”

Opvallend was de apathie waarmee de spelers op het kunstveld stonden. Op aangeschoten wild is het fijn jagen. Niemand geeft elkaar op de donder. Schrijnend om te zien, vond de Schreuder ook. “Er stond na rust totaal geen team op het veld. In de kleedkamer spreken ze elkaar echter echt wel aan.”

De grote vraag is wat er nu gaat gebeuren. Schreuder stelt dat er een en ander moet veranderen. “We gaan alles binnenskamers evalueren, maar ik vind wel dat dit team een impuls kan gebruiken. Nee, ik ga niet in getallen praten qua versterkingen. Ik ga ook niet op namen en posities in. Dat doen we intern.”

Voor nu gaat Ajax een lange winterslaap van twee maanden in. We zijn benieuwd wat er in die periode allemaal gaat gebeuren. Het is er met de dramatische vertoning in Drenthe niet rustiger op geworden in Amsterdam.

Aanbevolen
Chagrijn rond Ajax bereikt kookpunt door gelijkspel in Emmen en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >