Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden in Oranje komen tegen Ecuador niet verder dan gelijkspel

De tweede WK-wedstrijd van Oranje draaide uit op een flinke teleurstelling. Met vier Ajacieden in de basis bleef het Nederlands elftal steken op een 1-1-gelijkspel tegen Ecuador.

25 november 2022 - 18:56
Nedecu800
Timber had zijn handen vol aan Valencia. © Pro Shots

De bondscoach voerde drie wijzigingen door ten opzichte van het gewonnen groepsduel met Senegal (0-2). Van Gaal had slecht nieuws voor Steven Berghuis, die zijn plek moest afstaan aan Teun Koopmeiners. Daar tegenover stond dat Jurriën Timber en Davy Klaassen in de basis begonnen, evenals Daley Blind en Steven Bergwijn.

Met vier Ajacieden op het veld schoot Oranje uit de startblokken. Weer opende Cody Gakpo de score, met een schitterende streep van afstand. Het voorbereidende werk was van Klaassen, die een assist mocht bijschrijven. Een coproductie van twee eredivisiespelers dus, waarbij de complimenten terecht uitgingen naar de PSV’er. 

Even leek het een eenvoudig karwei te worden, maar Ecuador gaf zich niet gewonnen. De Zuid-Amerikanen voetbalden brutaal door de Oranjeverdediging heen. Met name over de linkerflank werd La Tricolor gevaarlijk. Vlak voor rust ontsnapte het Nederlands elftal, nadat een Ecuadoriaans doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Aanbevolen
Buitenlandse Ajacieden kennen moeizame start op WK

Wat voor de pauze goed afliep, ging in de tweede helft alsnog fout. Timber verloor de bal, waarna Ecuador het doel van Andries Noppert onder vuur nam. De goalie bracht in eerste instantie redding, maar was in de rebound kansloos. Deze keer bleef de vlag omlaag. Bergwijn zag vanaf de bank gebeuren hoe Ecuador vervolgens op de lat schoot.

Dat Oranje het na rust lastig had, is nog zacht uitgedrukt. Er werd niks gecreëerd, terwijl passen naar dezelfde kleur lastig bleek. Van Gaal besloot daarom in te grijpen, door Berghuis ten koste van Klaassen in te brengen. Zodoende werd de ene Ajacied door de ander vervangen. Het leverde niet het gewenste resultaat op. 

Zo eindigde de tweede WK-wedstrijd van Oranje in 1-1. Het Nederlands elftal en Ecuador hebben nu beiden vier punten. Senegal volgt met drie, terwijl Qatar er nul heeft. Laatstgenoemde is op dinsdag 29 november om 16.00 uur de tegenstander. Dan wordt bepaald wie zich plaatst voor de achtste finales.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >