Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder: ‘Ik weet dat Van der Sar mij rugdekking geeft’

Zes dagen na zijn emotionele uitspatting, zat Alfred Schreuder er een stuk rustiger bij in de perszaal van de Johan Cruijff Arena. De hoofdtrainer benadrukte dat hij het belangrijk vond een keer met zijn vuist op tafel te slaan. Vooral om zijn ploeg te beschermen.

Door Jordy Haak
21 oktober 2022 - 15:34
Schreuder Sar 1200
Schreuder zegt voldoende vertrouwen te voelen. © AFC Ajax

“Voor mij was het een keer klaar,” vertelde Schreuder op de persbabbel in aanloop naar RKC-uit. “Ik wilde mijn zegje doen en dat is gebeurd. Als je integriteit door de pers wordt aangetast, moet je een keer ingrijpen. Het allerbelangrijkste is dat ik mijn team wilde beschermen, want het team gaat boven alles.”

Schreuder vertelde eerlijk dat hij zijn verhaal van afgelopen zaterdag had voorbereid. De boodschap aan de pers en de buitenwereld moest hem van het hart. Dat we daarmee een andere kant van de normaal zo rustige hoofdcoach te zien kregen, maakt hem niet uit.

“Ach, er zijn mensen die mij ook anders kennen. Ook dit zit in mij, maar je wil het niet te vaak doen. Afgelopen weekeinde vond ik het belangrijk eenmalig mijn zegje te doen. Dat heb ik vooraf ook met iemand besproken, maar dat houd ik voor mezelf.”

Het eerste half jaar van Erik ten Hag als hoofdcoach van Ajax was ook niet altijd even makkelijk. De huidige manager van Manchester United kon echter rekenen op de ultieme rugdekking van Marc Overmars. In het geval van Schreuder lijkt dat een stuk minder het geval. Toch zegt hij voldoende vertrouwen te voelen vanuit de clubleiding.

Aanbevolen
Schreuder geeft blessure-update richting RKC - Ajax

“Het is mooi dat Edwin van der Sar afgelopen week ook zijn verhaal heeft gedaan. Of de leiding niet te laat heeft gereageerd? Het had misschien wat eerder gekund, dat heb ik ook aangegeven. Maar nog veel belangrijker is wat hij tegen mij zegt. Mijn betoog van vorige week ging vooral over de journalisten. Ik weet dat Edwin mij rugdekking geeft. De technische zaken bespreek ik met Gerry Hamstra, Klaas Jan Huntelaar en Van der Sar. We doen de dingen samen.”

Schreuder verloor afgelopen zomer een hele rits aan spelers. Hij bouwt nu aan een nieuw team, waarmee Ajax wederom succesvol wil zijn. Daarbij helpt het niet dat er een winters WK aankomt. De competitie ligt langere tijd stil en spelers zijn nu waarschijnlijk nog ongeduldiger wanneer ze minder speeltijd krijgen.

“Ieder individu wil zich bewijzen, maar die jongens weten ook dat ze bij Ajax spelen en dat er veel concurrentie is,” antwoordde Schreuder op een vraag van Ajax Life. “Daar moet iedereen op een goede manier mee omgaan en dat probeer je ook te communiceren naar de spelers. Voor geen enkele club is het moment waarop het WK wordt gespeeld een voordeel. Daar heeft iedereen mee te maken.”

Voordat het clubvoetbal in een winterse slaapstand gaat, wachten eerst nog belangrijke duels met onder meer Liverpool, Rangers FC en PSV. “Allemaal mooie wedstrijden, waarin je je als team kunt meten. Maar de focus gaat eerst op RKC,” bleef Schreuder in het hier en nu.

Luister naar speciale Ajax Life Podcast met Tadic

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >