Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Matchwinnaar Scholten pakt in 1996 hoofdrol op Ibrox

Wie terugdenkt aan de twee duels met Rangers FC in seizoen 1996/1997, komt al gauw bij Dani uit. De jonge Portugees pakte de hoofdrol met twee heerlijke kopgoals in Amsterdam. Op Ibrox zorgde Arnold Scholten voor een driepunter.

28 oktober 2022 - 09:47

Ajax en Rangers hebben er veertig minuten op zitten als de bal op zo’n achttien meter van het doel wordt breed gelegd. Scholten wordt na een vloeiende combinatie vrijgespeeld en kan uithalen. Dat doet hij. Het schot is hard en laag. De bal schiet richting de verre hoek en doelman Theo Snelders kan er niet meer bij.

Het was voor Scholten zijn allereerste Europa Cup-treffer in Amsterdamse dienst. Ajax is voor rust sowieso veel sterker dan de Schotse opponent. De ruststand had dan ook veel comfortabeler moeten zijn. Na de pauze gaat het tempo bij Ajax omlaag. De thuisploeg wordt zowaar gevaarlijk via Brian Laudrup en Peter van Vossen.

Aanbevolen
Informatie omwisselen en meer voor Rangers-uit

Een goede eerste helft, een slechte tweede. Maar het loopt allemaal goed af. Mede met dank aan Edwin van der Sar. En Scholten dus. De Witte Socrates blijkt heel het seizoen een betrouwbare kracht waar Louis van Gaal altijd een beroep op kan doen. De allrounder voerde zijn taken uit, maar altijd met een fraaie en functionele techniek.

Op Ibrox volgt zijn beloning. Hij wordt matchwinnaar. Ineens worden de camera’s op hem gericht en zoeken de journalisten hem op. Alsof hij even is herontdekt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >