Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Martha schiet Jong Ajax tegen verhouding in naar zege op Almere City

Jong Ajax heeft voor het eerst dit seizoen buitenshuis gewonnen. Op bezoek bij Almere City hadden de talenten het lastig, maar zorgde invaller Ar'Jany Martha laat in de wedstrijd alsnog voor de drie punten: 2-3.

15 oktober 2022 - 08:58
Almjaj800
Martha werd uiteindelijk de matchwinnaar. © Pro Shots

Het was sowieso alweer even geleden dat Jong Ajax won. De ploeg van John Heitinga boekte zijn laatste zege op 12 september, thuis tegen NAC. Sindsdien werd er drie wedstrijden op rij niet gewonnen. De talenten konden tegen Almere City dus wel een opsteker gebruiken.  

Bij Jong Ajax stond Lorenzo Lucca in de basis. Hij tekende voor de tweede Amsterdamse treffer, maar niet voordat Christian Rasmussen de 0-1 tegen de touwen had gekopt. De Deen kon binnen knikken na een voorzet op maat van Kian Fitz-Jim.

Een tikje tegen de verhouding in, want Almere City had de betere kansen. De gelijkmaker van Manel Royo was dan ook niet onverdiend. Met een van richting veranderd afstandsschot verraste hij Jong Ajaxdoelman Tom de Graaff. 

Almere City leek er vanaf dat moment overheen te klappen, maar weer scoorde Jong Ajax tegen de verhouding in. Een fraaie goal, dat wel. Lucca was het eindstation van een snelle aanval en werkte beheerst af. 

Aanbevolen
Vragenvuur: stel jouw vraag aan algemeen directeur Van der Sar!

Jong Ajax kwam vervolgens beter in de wedstrijd. De beloften kregen kansen om de score uit te breiden, maar zagen de thuisploeg wederom langszij komen. Jeredy Hilterman was namens Almere City trefzeker vanuit een corner.

Net als bij de 1-1 leek Almere City door te pakken. De thuisploeg kreeg kans op kans, maar de voorsprong bleef uit. Ondertussen wist Jong Ajax daar aanvallend vrijwel niks tegenover te zetten. Het was eigenlijk wachten op de derde treffer van De Zwarte Schapen

Die derde treffer kwam er, maar niet aan de kant van Almere City. Uit een spaarzame counter kwam de beloftenploeg compleet tegen verhouding in op voorsprong. Fitz-Jim stuurde invaller Martha weg, die een-op-een met de keeper rustig bleef.

Zo trok Jong Ajax alsnog de zege over de streep. Onverdiend op basis van de tweede helft, maar daar liggen de talenten vast niet wakker van. Op maandag 24 oktober komt VVV-Venlo op bezoek in Amsterdam.  

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >