Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hlynsson schiet Jong Ajax naar punt in Zwolle

Jong Ajax wacht nog altijd op de eerste overwinning buitenshuis. Ook op bezoek bij PEC Zwolle lukte het de ploeg van John Heitinga niet om een driepunter te scoren (1-1). En dat terwijl de talenten een groot deel van de wedstrijd met een man meer speelden.

01 oktober 2022 - 10:08
Pecjaj800
De treffer van Hlynsson is het bekijken waard. © Pro Shots

PEC moest na een klein kwartiertje al door met tien man. Jasper Schendelaar kwam ver zijn doel uit om een lange bal te onderscheppen. De keeper raakte weliswaar het leerwerk, maar nam daarbij ook Christian Rasmussen mee. Zodoende kon hij met een rode kaart inrukken. Daarvoor was de thuisploeg meerdere malen gevaarlijk geweest.

Dat spelbeeld veranderde toen Jong Ajax met een man meer kwam te staan. Het drong PEC terug tot aan de zestien, maar tot kansen kwam het niet. De talenten hadden grote moeite met het stukspelen van de blauw-witte muur. Ondertussen loerde PEC op de counter.

Uiteindelijk kwam de thuisploeg niet vanuit de omschakeling, maar via een afstandsschot op voorsprong. Haris Medunjanin schoot hard en laag binnen. Ook na de achterstand had Jong Ajax het veldoverwicht, maar met het vele balbezit werd weinig tot niks gedaan.

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over Ajax - Go Ahead Eagles

Als combineren in de zestien niet lukt, dan maar van afstand. Zoiets moet Kristian Hlynsson hebben gedacht toen hij tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnen schoot. De IJslander krulde de bal met een geplaatst schot fraai in de verre hoek. De paal redde Jong Ajax in de absolute slotfase, waardoor het uiteindelijk een punt pakte in Zwolle.

Heitinga kon na afloop leven met een gelijkspel, maar wist dat er meer in had gezeten. “Als je het spelbeeld ziet, zeker nadat je achter komt, dan moet je blij zijn dat je de 1-1 maakt. Maar als je zo’n lange tijd met tien tegen elf speelt, moet je ‘m normaal gesproken winnen,” aldus de trainer.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >