Fitz-Jim wijdt gelijkspel tegen VVV-Venlo aan te laag baltempo

Jong Ajax kwam maandag op De Toekomst niet verder dat een 1-1-gelijkspel tegen VVV-Venlo. Een achterstand werd voor rust nog wel gerepareerd via Christian Rasmussen, maar verder werd er niet meer gescoord.

25 oktober 2022 - 08:00
Fitz Jim 1200
Fitz-Jim was kritisch op zichzelf. © Pro Shots

Jong Ajax begon de wedstrijd met Lorenzo Lucca en Francisco Conceição in de startopstelling. Het duo deed een helftje mee. De Italiaanse spits had de openingstreffer kunnen maken, maar zijn kopbal werd van de doellijn weggehaald. De Ajacieden begonnen sowieso met veel balbezit, maar het leverde verder weinig grote kansen op.

Kian Fitz-Jim sprak achteraf bij ESPN over een lastige wedstrijd. “Het was heel moeilijk om er doorheen te komen. Ze stonden heel verdedigend. Ik denk niet dat we vandaag een heel hoog tempo aan de bal hadden…”

“Voor rust was het beter dan erna,” gaf Fitz-Jim ruiterlijk toe. “Als we er toen een paar hadden ingeschoten… Dan komen we meer in de wedstrijd en dan laat VVV ook meer ruimtes open. Dat gaat het beter, maar het gebeurde niet. Ik maakte ook een stomme fout, waar die goal uit komt.”

Aanbevolen
Doe mee met Fun Games bij Ajax - PSV!

Dat gebeurde na 29 minuten spelen. Uit de tegenstoot die volgde, kwamen de Limburgers door via de rechterflank. Uiteindelijk was Sven Braken het eindstation en de maker van de 0-1. Daar kon doelman Tom de Graaff weinig meer aan doen. Toch kwamen de Jong Ajacieden twee minuten later alweer langszij via Rasmussen. Hij was trefzeker via een van richting veranderd schot.

Voor de pauze werd echter niet meer gescoord en na rust was het sowieso een stroeve wedstrijd van beide kanten. Nog altijd was het meeste balbezit voor de Amsterdammers, maar het tempo was te laag om de ploeg uit Venlo echt zenuwachtig te maken.

Jong Ajax staat nu elfde op de ranglijst en speelt volgende week maandag opnieuw een thuisduel. Dan komt Willem II – de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie – op bezoek. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt.