Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wordt in eigen huis pijnlijk overklast door Napoli en dit valt op

Overwintering in de Champions League lijkt na de 1-6-oorwassing tegen Napoli mijlenver weg. Ajax had op eigen bodem niets in te brengen tegen de Italianen. Dit viel ons op tijdens een hele, hele, hele pijnlijke avond…

04 oktober 2022 - 22:49
Ajanapverslag800
Man, wat doet dit zeer... © Pro Shots

De kuit van Kudus
Soms heb je een beetje geluk nodig. Precies dat had Ajax bij de openingstreffer. De aanval begon bij een lange bal op Daley Blind, waarna deze via Steven Bergwijn met een gelukje bij Kenneth Taylor terecht kwam. De middenvelder haalde uit en zag de bal via de kuit van Mohammed Kudus in het doel verdwijnen. Taylor lijkt inmiddels patent te hebben op van richting veranderde schoten, maar dat terzijde.

Machteloos
Lang kon Ajax echter niet genieten van de voorsprong. Giacomo Raspadori loste in de openingsfase al een waarschuwingsschot, maar voegde halverwege de eerste helft ook daad bij het woord. Napoli voetbalde gemakkelijk door de Amsterdamse defensie heen. Vanuit een voorzet kon Raspadori diagonaal binnen koppen.

De Italianen hadden sowieso de overhand. Onze ploeg werd bij vlagen weggespeeld. Het vroege drukzetten van de uitploeg zorgde ervoor dat bijna alles werd teruggespeeld op Remko Pasveer. Vanuit hem volgde constant een lange bal, waarna Ajax ‘m vrijwel altijd kwijt was. Het was pijnlijk om onze club zo machteloos te zien.

De tweede tegentreffer kwam dan ook niet uit te lucht vallen. Jurriën Timber werd bij een corner geklopt door Giovanni Di Lorenzo, die vervolgens makkelijk kon binnen knikken. Net zo makkelijk werd Piotr Zieliński bij de 1-3 weggestoken. Eén verloren kopduel op het middenveld en de weg naar Pasveer lag volledig open… Napoli speelde zeker goed, maar Ajax liet het ook allemaal maar gebeuren.

Machteloos, deel 2
Tja, wat moeten we eigenlijk nog over de tweede helft zeggen? We hoopten op een ander Ajax, maar kwamen bedrogen uit. Het werd allemaal nog pijnlijker toen Pasveer de bal verspeelde. Raspadori strafte het opbouwende gekloot keihard af. De Ajacieden probeerden iets terug te doen, maar het kwaad was natuurlijk allang geschied.

Op het moment dat de vijfde Italiaanse treffer werd binnen geschoten, hadden sommigen de uitgang van het stadion al gevonden. Na jaren vol moois, bijten we nu een uitermate zure appel door. Voor het eerst kreeg Ajax zes tegengoals in de Champions League om de oren. Het doet zeer, het doet pijn, maar dit is de keiharde realiteit.

Of het nog erger kon? Helaas wel. Dusan Tadic mocht vroegtijdig vertrekken met rood, na een slaande beweging en een tweede gele kaart. Het was tekenend voor zijn vorm, maar ook zeker voor de verschrikkelijke avond die we met z’n allen beleefden. Giovanni Simeone zorgde voor de 1-6-eindstand. De Johan Cruijff Arena was inmiddels al grotendeels leeggestroomd. 

Crazy On The Dancefloor keert terug
Het enige goede nieuws van de avond? Crazy On The Dancefloor keerde terug in het stadion. Het nummer wordt al jaren gedraaid bij de opkomst, maar voorafgaand aan de laatste twee thuisduels klonk ineens andere muziek uit de speakers. We stonden op het punt navraag te doen, maar toen was-ie er plots weer. Geen idee waarom het opkomstnummer de laatste twee keer werd geskipt, maar we zijn blij dat-ie terug is.

Nu Ajax nog.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >