Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Zon, gretige Ajacieden en verrekijkers in ons fotoverslag uit Portugal!

Ajax is neergestreken in Quinta do Lago voor een zevendaags trainingskamp op Portugese bodem. Met chique villa's, gretige Ajacieden en supporters met verrekijkers levert dat fraaie plaatjes op!

Door Jordy Haak
03 januari 2022 - 20:34
Antony Lacht 1200
Antony heeft het goed naar zijn zin in Quinta do Lago! © Ajax Life

‘Olaaaa!’ De Portugese taal voelt vertrouwd aan voor Antony en dat laat de Braziliaan maar wat graag blijken. Bij aankomst op ‘The Campus’, het ultramoderne trainingscomplex waar Ajax momenteel verblijft, begroet de buitenspeler de aanwezige toeschouwers hartelijk. Al klinkt zijn fanatieke groet bijna als een strijdkreet.

Het ritje op de mountainbike lijkt de buitenspeler goed te doen. Hij lacht de tanden bloot en is in de Algarve helemaal in zijn element. Net als de jeugdige Charlie Setford, Victor Jensen, Kenneth Taylor, Amourricho van Axel Dongen, Youri Regeer, Kristian Hlynsson, Naci Ünüvar en Youri Baas. De talenten mogen deze week aan het grote werk ruiken en maken op het veld een gretige indruk.

Het gaat er soms zo fanatiek aan toe, dat van het trainingshesje van Perr Schuurs al snel niet veel meer over is. Een handjevol Ajaxsupporters kan er kostelijk om lachen. Ze staan op enige afstand, vanaf een heuveltje, de training te aanschouwen. Té dichtbij komen is immers niet de bedoeling, horen we een beveiliger opmerken. Om dan nog een glimp van de torso van Tadic op te vangen, heb je eigenlijk een verrekijker nodig. Laten ze die nou net bij zich hebben.

Aanbevolen
Ajax met Kudus en jeugdig talent op weg naar trainingskamp in Portugal

Wanneer we onze blik verplaatsen naar de Serviër, zien we dat ook hij gretig is. De ‘Pak Schaal-captain’ wil altijd alles winnen en dus ook op het trainingsveld. ‘Hier, hier, hier,’ horen we Tadic regelmatig roepen, wanneer hij de bal in de voeten gespeeld wil krijgen. Bijvoorbeeld van Mohammed Kudus, die eveneens binnen de lijnen staat. Net als Noussair Mazraoui.

Beide Ajacieden laten de Afrika Cup aan zich voorbij gaan, maar wel om verschillende redenen. Mazraoui leeft nog altijd in onmin met de bondscoach van Marokko en is daarom gewoon van de partij in de Algarve, terwijl Kudus eerst maar eens fit moet worden.

Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het groepje supporters dat de weg richting Quinta do Lago heeft weten te vinden steeds groter. Sommige waren hier al voor vakantie, een enkeling is specifiek achter Ajax aan gereisd. Langzaam kruipen de supporters steeds dichter naar het veld. Dat loont, want wanneer de training erop zit, nemen bijna alle spelers alle tijd voor een krabbeltje of een foto.

En foto’s hebben wij ook! Een training in de Portugese zon levert immers weer hele andere beelden op dan in Amsterdam. Een impressie van dag één!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >